Nya kontrakt klara i damlaget 

Medan vårt damlag tränar vidare och förbereder sig för ytterligare matcher i ATG Svenska cupen i början av maj, fortsätter arbetet med att bygga spelartruppen inför nästa säsong då laget spelar i division 1. 

Vi har tidigare berättat att föreningen inför nästa säsong har beslutat att införa spelarkontrakt även med våra tjejer, i ett syfte att behandla våra killar och tjejer i klubben lika men också för att kunna säkra upp tjejerna för framtiden för att kunna nå vårt mål att spela i Allsvenskan inom tre år. 

Vi är därför glada att kunna presentera ytterligare fyra damspelare som har skrivit kontrakt med klubben. Det är Julia Söderbom, Hedda Jansson, Wilma Martinsson och Ellen Lindén. 
– Det är skönt att kunna ta ytterligare steg i vårt lagbygge genom att knyta även dessa spelare till truppen. Det ser onekligen spännande ut framåt. Julia har en mycket fin säsong bakom sig. Hon har ett fint skott från 9 m och hon är stabil i försvaret. Det är även kul att se att Hedda och Wilma är tillbaka ordentligt efter tunga skador och sjukdomar. Båda har gjort stora framsteg under den gångna säsongen och spelar med fin energi. Ellen är en av våra yngre förmågor som visat att hon verkligen vågar ta för sig i Damlaget, säger Robert Stubb sportsligt ansvarig för vårt damlag. 
– Det återstår fortfarande några pusselbitar innan vi är klara med laget men vi jobbar på det och kommer att presentera fler spelare inom kort, fortsätter han.

Wilma Martinsson har skrivit ett tvåårskontrakt med föreningen:
– Jag trivs verkligen i det här laget och i föreningen. Sammanhållningen och vänskapen som vi har betyder jättemycket och för mig är det viktigt att trivas och må bra och tillhöra ett lag där alla tar hand om varandra. Det väger betydligt tyngre än att välja lag efter status. Här finns möjligheten att utvecklas och jag tror verkligen att vi kan nå både våra personliga mål och föreningens mål. Därför är jag glad att få tillhöra Karlskrona i minst 2 år till, säger Wilma Martinsson. 

Ellen Lindén, Hedda Jansson och Julia Söderbom har skrivit kontrakt som löper på 1+1 år. 

Vi kan även berättar att damerna har en träningsmatch inplanerad den 29 april mot HK Malmö hemma i Brinova Arena och det är även klart att laget spelar första matchen av två i ATG Svenska cupen mot OV Helsingborg den 4 maj, även den matchen på hemmaplan. Returmatchen spelas i Helsingborg den 10 maj. 

HF Karlskrona har hittills skrivit kontrakt med:
Julia Söderbom, niometersspelare, 1+1 år.
Hedda Jansson, kanstspelare, 1+1 år.
Ellen Lindén, kantspelare, 1+1 år.
Wilma Martinsson, kantspelare, 2 år. 
Jennifer Nygren, målvakt, 2 år.
Maja Gruvberger, kantspelare, 1 år.
Anna-Maja Hansson, linjespelare, 1+1 år.
Emilia Persson, niometersspelare, 1+1 år.
Nathalie Söhrman, niometersspelare, 1+1 år
Tea Carlsson, niometersspelare, 1+1 år

Medan vi väntar på damlagets matcher finns det möjlighet att se vårt herrlag spela kval till Handbollsligan måndagen den 3 april. Skaffa ditt kvalkort innan söndag här!

Läs vidare