Ny tuff match väntar för vårt herrlag

Kvällens motstånd för vårt herrlag är IFK Skövde som har vunnit nio matcher i rad. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand som lovar att laget kommer att göra allt för att stoppa Skövdes segersvit.

Vårt herrlag kommer från en härlig hemmaseger i senaste matchen mot Önnered. En match som HFK till stora delar förde i 50 minuter. Önnered lyckades ta sig ifatt med fem minuter kvar och avslutningen blev en nagelbitare där Tobias Nordahls frikastmål på slutsignalen gjorde HFK till vinnare i en match som bara skulle vinnas.

Skön vinst till slut Mathias, hur ser Du på matchen?

– Jag tycker att killarna gör en heroisk insats efter en vecka där allting handlade om annat än handboll. Det var en emotionell vecka där vi fokuserade på att finnas där för varandra och ge våra tankar till Matteo, Linus och Isabelle. Att ens gå ut och spela en handbollsmatch efter en sådan vecka tycker jag är värt all beröm bara det, att vi dessutom lyckades vinna tycker jag visar vilken fantastisk grupp människor vi har i vårt lag.

Tufft motstånd väntar ikväll då ni möter serieledarna IFK Skövde. Skövde har vunnit nio matcher i rad mot alla de andra topplagen och ser otroligt starka ut. Hur ska Ni ta er an den uppgiften?

– Det kommer såklart bli en otroligt tuff uppgift men vi kommer in i matchen med två raka segrar och en fantastisk sammanhållning i gruppen. Vi tror stenhårt på oss själva och kommer göra allt vi kan för att stoppa Skövdes segersvit. Vi har haft fina träningar och sätter fortsatt stort fokus på att utveckla vårt eget spel och hela tiden ta kliv framåt i vår utveckling. Så får vi se vad vi kan plocka fram imorgon och hur långt det räcker.

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?

– Daniel Ekman är seriens mest formstarka spelare och är väldigt viktig för Skövdes spel. I vår senaste match mot Skövde så var Jonas Burud väldigt bra och vi hade stora problem att stoppa honom. Lägg sedan till bra kantspelare, linjespelare och målvakter så förstår man varför Skövde har nio raka segrar. Ett väldigt bra lag som spelar en väldigt harmonisk och fin handboll.

Matchstart klockan 19.

Matchen kan du se på TimeOut i Lyckeby – boka bord på 0455-107 77!

Matchen visas självklart även på https://handbollsligan.live/

#EnKlubb
#MycketMerÄnHandboll
#HFKarlskrona

Läs vidare