Ny tuff match i kväll – IF Hallby borta!

Vårt herrlag åker till Jönköping för att drabba samman med IF Hallby ikväll. Ett Hallby som vi förväntar oss kommer göra allt för att ta revansch efter förlusten mot HFK sist. Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand!

Förlust senast mot IFK Kristianstad med 7 bollar. Inte riktigt rättvist att det rann iväg så mycket? Med några dagars perspektiv, hur analyserar du matchen?

– Jag tycker att Kristianstad vinner rättvist men att det är onödigt av oss att slarva så mycket i slutet och låta det gå iväg till 7 bollar. Däremot behöver man chansa lite för att gå ikapp och då kan det tyvärr bli så där ibland. Jag tycker att vi gör en klart godkänd insats där det finns många bra saker att ta med sig och jobba vidare med. Vi spelade ett rörligare och noggrannare anfallsspel och skapade många bra situationer, klara framsteg från matchen mot Ystad. I första halvlek tycker jag att vi står bra i försvarsspelet men i andra halvlek tappar vi intensiteten och förlorar för mycket dueller.

Det är tajt mellan matcherna nu, IFK Kristianstad i lördags, IF Hallby redan ikväll och sedan hemmamatch igen på söndag mot Eskilstuna GUIF. Vad är extra viktigt för att hitta bra balans mellan träningar och matcher när det är ett tätt spelschema?

– Det gäller att snabbt skifta fokus till nästa match och den mentala delen att plocka fram en ny urladdning några dagar senare är extra viktig att ha med sig. Träningarna innehåller så klart mycket taktiska delar där vi får tänka till lite extra kring belastning och intensitet. Men vi har en bred trupp och det är väldigt kul att spela matcher, så killarna är vid gott mod och väldigt taggade för denna vecka.

IF Hallby ikväll som sagt, det var det laget vi tog vår första vinst mot i ligan. Vad behöver HFK göra i kväll för att ta hem även detta mötet?

– Det kommer bli en väldigt tuff match där Hallby vill ha revansch från senast, men framförallt för att det är ett lag med stora kvalitéer som kanske inte riktigt fått utdelning den senaste tiden. En del matcher som varit jämna och tappats i slutskedet av matcherna. Vi behöver få till en riktigt bra insats i alla delar av planen. Försvarsmässigt måste vi orka spela intensivt i 60 minuter och hålla ner antalet insläppta mål nu efter två matcher med för många insläppta. Sen behöver vi vara noggranna i vårt anfallsspel då Hallby är väldigt bra på att kontra och bestraffa motståndarnas misstag. Men ett riktigt bra försvar- och målvaktsspel tror jag är nyckeln till seger.

Något extra i deras lag som vi behöver se upp med?
– På niometer har de många skickliga och sevärda spelare som både är duktiga på attackspel och skytte. Det är något vi behöver se upp med och försöka få till ett tufft och bra försvarsspel mot. 

Matchstart klockan 19. 

Matchen kan du se på TimeOut i Lyckeby – boka bord på 0455-107 77!

Matchen visas självklart även på https://handbollsligan.live/

#EnKlubb
#MycketMerÄnHandboll
#HFKarlskrona

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt