Ny tränare klar för HIF

Mathias Ekstrand är mannen som ska leda HIF Karlskrona från sommaren och framåt i tre år. 28-årige Ekstrand är idag huvudtränare i Tyresö Handboll i Herrallsvenskan, men flyttar alltså under sommaren till Karlskrona för att ta över rollen som huvudansvarig efter Robert Andersson. 

HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson är glad över att klubben har gjort klart med Mathias Ekstrand.
– Mathias är ung, ambitiös och engagerad. Han har de egenskaper vi söker i rollen. Vi är väldigt glada att Mathias vill fortsätta sin väg med att hjälpa oss i HIF Karlskrona att utveckla verksamheten, säger Tobias Karlsson.

Ekstrand kommer att lägga huvuddelen av tiden på herrlagets verksamhet, men kommer även att få ett stort ansvar och delaktighet i såväl arbetet med u-laget, damlaget och ungdomsverksamheten.

Tyresökillen Mathias Ekstrand ser fram emot sitt nya uppdrag i HIF Karlskrona.
– Det känns fantastiskt bra att komma till en så fin och respekterad klubb som HIF Karlskrona. Det märks tydligt att det är en välskött förening med spännande framtidsvisioner. Intresset för laget är stort och det känns väldigt inspirerande. Jag ska göra mitt bästa för att utveckla handbollen i Karlskrona, både på senior- och ungdomssidan, säger Mathias Ekstrand.

Foto: Idrottsfoto.com

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt