Ny högersexa klar för tre år

HIF Karlskrona har skrivit ett treårsavtal med 19-årige talangen Karl Jönsson från Åhus Handboll. Högersexan Jönsson ersätter Robin Håkansson som lämnar klubben. Karl Jönsson tillhörde under 2019 det svenska U19-landslaget och var skyttekung i Åhus Handboll den gångna säsongen.

Efter att ha haft flertalet klubbar i både Handbollsligan och Herrallsvenskan att välja på föll valet på HIF Karlskrona och Kalle Jönsson är nöjd med sitt val.

– Detta känns väldigt spännande. Karlskrona har gett ett oerhört proffsigt intryck redan från första kontakten. För mig är det viktigt att det finns möjlighet att få träna mycket och få bra träning och det får jag i Karlskrona med de förutsättningarna som finns där. Det ser också ut som att vi få ett slagkraftigt lag, vilket så klart spelar in. Det ska bli väldigt roligt att få testa vingarna i Herrallsvenskan, säger Karl Jönsson. 

HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson ser fram emot att få följa Jönssons utveckling i klubben.

– Kalle är en ung och talangfull kille med en inställning och ett mod som gör att vi ser honom som väldigt spännande. Vi hoppas att Kalle ska kunna utvecklas mycket hos oss och hjälpa oss länge framöver, säger Tobias Karlsson.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt