Ny chans för damerna ikväll!

Ikväll spelar damerna säsongens allra sista match. Än en gång är det allsvenska OV Helsingborg som står för motståndet och vårt damlag har, trots förlusten förra veckan, chansen att avancera i ATG Svenska cupen. 

När lagen möttes i Brinova Arena förlorade HFK med 26-27. Förutsättningarna inför kvällens match är att HFK måste vinna med två bollar, vinner laget med en boll blir det förlängning, oavgjort eller förlust innebär att Helsingborg går vidare till huvudgruppspelet i höst. 

Damernas tränare Kalle Lång lovar att det är ett revanschsuget lag som tar sig an Helsingborg ikväll. 
– Det var en spännande och rolig utmaning sist och det ska bli jättekul att får spela mot OV igen. Jag tycker att vi kan vara nöjda med stora delar av vår prestation men självklart inte att vi tappar en ledning med åtta bollar. Vi har byggt upp en vinnarkultur i laget och tycker så klart att det är surt att förlora.

Han säger att han framför allt är väldigt nöjd med de 40 första minuterna förutom en detalj.
– Vi spelar väldigt bra tycker jag och kommer till väldigt många bra lägen men vi får inte utdelning på våra avslut. Vi gjorde 22 mål på 50 avslut vilket är sämre än vad vi brukar leverera. Men samtidigt så står vi upp väldigt bra bakåt och släpper bara in 10 bollar på 40 minuter. 

Första matchen blev en tuff kamp och Kalle Lång tror att kvällens drabbning kommer att bli lika tuff och spännande. 
– OV är individuellt bättre än oss försvarsmässigt och väldigt bra pålästa på vårt anfallsspel och hur vi skjuter. Dessutom hade deras målvakt en riktigt bra dag sist. Men nu är det en ny match och vi har en ny chans att göra saker och ting lite bättre. 

Precis som i förra matchen har HFK sex shoot outs och kan alltså inleda matchen med en ledning med max sex mål. 

Matchen börjar klockan 19.30 ikväll och sänds här: 

Läs vidare