Norsk mittnia klar för klubben

HIF Karlskrona kan idag presentera klubbens tredje nyförvärv inför nästa säsong.
Det är mittnian Trym Skoglund som skrivit ett tvåårsavtal med HIF Karlskrona.

Skoglund har de senaste åren tillhört Fjellhammer i den norska elitserien och har haft en stor roll. Han är 25 år gammal och gör en stark uppsättning på nio meter ännu starkare i HIF Karlskrona.

– Trym är en klassisk playmaker med fin blick för spelet. Hans erfarenhet och vilja att utvecklas hoppas vi ska stärka oss och hjälpa vårt annars unga lag att ta nästa steg, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson.

Klubbens två nyförvärv kommer tidigare från högsta serien i Sverige och i Finland. Denna gång från högsta serien i Norge. Att HIF Karlskrona har ett gott rykte om att utveckla spelare är tydligt då tre så pass meriterade nyförvärv nu är klara för klubben.

Trym och hans sambo tar sin universitetsexamen till sommaren och flyttar under juli månad till Karlskrona. Skoglund är nöjd med övergången och ser fram emot flytten.

– Det gläder mig att få komma till en så proffsig miljö som HIF Karlskrona erbjuder. Klubben och staden imponerade på både mig och min sambo. Vi ser verkligen fram emot att flytta till Karlskrona och hoppas på minst två fina år, säger Trym Skoglund.

När Skoglund beskriver sig som spelare väljer han bland annat att lyfta fram hans lugn och hans passningsspel.

– Jag är en spelare som gärna sätter andra i lägen, men har även tempo i mig och går gärna på genombrott. Jag ska förhoppningsvis kunna bidra med ett varierat anfallsspel med min erfarenhet. Jag har även förstått att klubben har många supportrar som jag ser fram emot att få lära känna, säger Trym Skoglund.

Läs vidare