Nöjda Lejon – som vill bli fler!

När både herr- och damlaget har inlett säsongen med segrar, då är det extra roligt att vara supporter till HF Karlskrona. Och nu hoppas supporterföreningen Lejonen att ännu fler vill hjälpa till att stötta både herrarna och damerna under de kommande matcherna.  
– Det är så klart en jättebra känsla när det går så här bra för våra lag redan i början av säsongen, även om det började lite trevande för herrarna mot Tyresö. Nu får man lite känslan av att vi kan vara med där i toppen, som vi hoppas, även om det är väldigt tidigt på säsongen, säger Ulf Johnsson från supporterföreningen Lejonen. 

Han tillhör den kärna av supportrar som match efter match, i med och motgång, stöttar vårt herrlag i arenan. Men denna säsong är det inte bara herrarna som kommer att få stöd. 
– Från Lejonens sida tycker vi att det är jättekul med sammanslagningen eftersom vi nu även har ett damlag att följa och supporta. Och det kommer vi att göra i så stor utsträckning som möjligt, säger Ulf Johnsson. Vi var på plats under damernas premiär mot HK Kristianstad och jag upplever att det var väldigt uppskattat. 

Idag har Lejonen runt 150 medlemmar men drömmen är att bli ännu fler som vill följa herrarna och damerna när de spelar match.  
– Vi är ju nästan alltid ett och samma gäng som samlas under matcherna. Det hade varit väldigt roligt om fler ungdomar ville hjälpa oss. Det är en bra möjlighet att både få kolla på sina idoler och förebilder och samtidigt hjälpa till att heja fram dem till vinst. Det är bara att komma bort till oss nästa match så lovar vi att göra allt för att det ska bli en rolig upplevelse. 

Ulf Johnsson är med i Lejonen av flera anledningar, föreningens tre värdeord förklarar det bra, säger han:
– Hjärta, glädje och gemenskap. Hjärta till handbollen och HFK och glädje och gemenskap med alla som känner likadant. Vi är inte bara tillsammans under matcherna utan hittar på en del vid sidan om också. Det är en härlig gemenskap, säger Ulf. 

Och hjärta till handbollen och HFK visar supporterföreningen tydligt i och med insamlingen som föreningen genomför som kallas Lejonens stjärna. Målet med insamlingen är att samla in pengar till en speciell spelare kommande säsong. I december förra året skänkte Lejonen över 94 000 kronor som kom att hjälpa klubben att få hit herrspelaren Markus Viitkar. 
– Den 29 december är det dags igen när vi ska överlämna årets insamling i samband med hemmamatchen mot IFK Karlskrona. Givetvis hoppas vi kunna lämna över en stor summa även i år, säger Ulf Johnsson. 

Här hittar du information om Lejonens supporterförening och insamlingen till Lejonens stjärna! 

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt