Nicklas Grundsten ansluter på korttidskontrakt

Sedan Albin Stenberg olyckligt skadade sig har klubben försökt ersätta honom inför ett kommande kval. Idag kan vi presentera att det är Nicklas Grundsten, flerårig kapten i HIF, som kommer in i laget.

– Vi är naturligtvis glada och tacksamma att Nicklas vill ställa upp och hjälpa klubben. Det ger oss lite fler möjligheter att välja mellan i kommande kvalspel, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson.

Grundsten är noga med att berätta att det inte handlar om en comeback utan en kortsiktig hjälp i en utmanande situation.

– I grund och botten handlar det om att jag vill försöka hjälpa till. Jag vet ännu inte hur kroppen reagerar och vilken status och form jag har. Men om Mathias Ekstrand vill använda mig så ska jag göra mitt bästa, säger Nicklas Grundsten.

Även om Grundsten var inne under en kort period under förra säsongen så var det 2019 som han avslutade karriären. Då slutade det på sämsta möjliga sätt med förlust i kvalet för att hänga kvar i Handbollsligan.

– Det är klart att det hade varit väldigt mycket roligare att få vara med om att göra tvärtom. Att få chansen att vinna ett kval med HIF, det är en rolig utmaning som jag ser fram emot, avslutar Nicklas Grundsten.

Kontraktet är skrivet säsongen ut och Grundsten ansluter till laget på lördag. Han är tillgänglig för spel i söndagens match mot AIK.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt