”Ni är guld värda allihopa!”

Klockan 14 idag lördag kommer Eslövs IK på besök till Brinova Arena. Ett Eslöv som jagar HFK i tabellen och kämpar om den åtråvärda uppflyttningsplatsen till allsvenskan. Vi tog ett snack med vår huvudtränare kalle Lång inför den viktiga matchen.

Hur har Ni i laget laddat efter storsegern mot Linköping senast?  
– Alla matcher i serien ger två poäng så betydelsen av alla matcher är densamma för oss. Sedan är det klart viktigare för Eslöv att vinna den här matchen än för oss eftersom vi är i “pole position”. När det gäller förberedelserna så följer de vår vanliga veckorutin med fokus på utveckling av vårt eget spel, analys av våra motståndare och att sätta upp en gameplan som ger oss en bra chans att vinna. Tillsammans med fysiska förberedelser så klart, säger Kalle Lång.

En andraplats i tabellen just nu, hur är dina tankar kring det?
– Vi går in med en skön känsla inför matchen, och vi vet att vi kommer under våren vara det jagade bytet i serien under våren, och det är en härlig känsla och något vi gjort oss förtjänta av. Det är en position där pressen ligger på våra konkurrenter att besegra oss. 

– Det vi skall fokusera på inför matchen mot Eslöv och kommande utmaningar är att investera energi, passion och professionalitet. Den resa vi gjort under senaste 1,5 åren är speciell på många sätt. En viktig aspekt att ha med sig är att man aldrig kan ta “speciellt” för givet. För att något skall vara speciellt och betyda något så måste alla individer investera i processen på daglig basis. Det här har våra spelare och ledare gjort på ett exemplariskt sätt men det är också en utmaning att fortsätta göra det över tid och inte bli bekväm under resans gång. 

Du pratar ofta om hur viktig publiken är för hela laget?

– Publiken är ovärderlig skulle jag säga! Det kommer bli en otroligt rolig match i eftermiddag mellan två topplag med mycket kvalité. Idag spelar vi i fantastiska Brinova Arena, där vi tillsammans mer er i publiken skall fortsätta skapa magiska tillställningar. Det lokala stödet på läktaren är värt så oerhört mycket och är en starkt bidragande orsak till att det är så kul att hålla på med handboll, säger Kalle”

Och avslutar med:

– Så så här i samband med uppstarten på hemmaplan av vårsäsogen vill vi i laget tacka alla som stöttar oss på läktaren på hemmaplan och bortaplan. Ni är guld värda allihopa! 

MATCHEN SPELAS I BRINOVA ARENA A1 KLOCKAN 14.00! HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Läs vidare