”Mycket handlar om oss själva!”

Vi lämnar matchen mot Aranäs bakom oss och blickar framåt mot kvällens match mot Hammarby IF hemma i Brinova Arena. Så här säger huvudtränare Mathias Ekstrand inför kvällens drabbning.

Förlust i senaste matchen mot Aranäs där de tekniska felen satte käppar i hjulet för poäng. Hur ser du på den matchen?
– Jag tycker inte alls att vi kommer upp i nivå och presterar inte den handboll som vi vill få fram. Aranäs gör det väldigt bra men att vi har 22 stycken tekniska fel är alldeles för dåligt och då vinner man inga matcher. Jag tycker även att vi saknar delar i vårt försvarsspel som vi tycker är viktiga. Det behöver vi få ordning på i kväll och framåt. 

Ny match och chans till revansch hemma mot Hammarby redan på fredag. Ett Hammarby som ni mött två gånger den här säsongen i cupen. Vilka lärdomar har ni tagit med er inför denna matchen?
– Det blir många matcher på kort tid mot Hammarby som har börjat säsongen fantastiskt bra. Vi har såklart analyserat både våra matcher mot Hammarby i Cupen, killarna har mött varandra och har bra koll på respektive lags styrkor. Jag tror dock mycket kommer handla om oss själva i den här matchen, vi behöver få till de delarna i vårt spel som vi har bestämt är viktiga för oss. 

Något eller någon att särskilt hålla ögonen på?

– Hammarby kommer från en fantastiskt prestation mot Sävehof och är just nu Sverige bästa lag. Det finns väldigt mycket kvalitéer att hålla ögonen på och bra spelare på varje position. Men vi tror på oss själva och kommer försöka ställa till det så gott som möjligt. Jag hoppas att vi kan få till en riktigt bra prestation igen som vi hade i cupen på hemmaplan.  

MATCHEN BÖRJAR KL. 19 – BILJETTER FINNS HÄR!

Läs vidare