Möt Tea – damernas lagkapten

Med bara några dagar kvar till premiären kan vi avslöja att damernas lagkapten är 21-åriga Tea Carlsson.
”En positiv polisstudent från Gnosjö som alltid vill allas bästa”.

Det är nu bara några dagar kvar till hemmapremiären mot HK Kristianstad. Under träningen i tisdags röstade damlaget fram sin lagkapten. Valet föll på Tea Carlsson som spelat i föreningen sedan hösten 2020. Innan dess var det Anderstorp HK som gällde, vilken även är Teas moderklubb.

Vem är Tea Carlsson?
– Jag är 21 år gammal från Gnosjö. Jag flyttade till Karlskrona främst för att min pojkvän (Filip Psajd) fick kontrakt i HF Karlskronas A-lag och så fick han med sig mig på köpet, haha. Just nu pluggar jag på Polishögskolan i Växjö på distans och trivs som fisken i vattnet. Superkul utbildning som fler borde söka, säger kapten Carlsson. 

Du är precis framröstad som lagkapten. Vad kommer du att kunna bidra med, tror du?
– Jag är en positiv tjej som alltid vill allas bästa och hoppas att jag kan visa det precis lika mycket som jag gjort innan jag fick kaptensrollen. Min målsättning med min nya roll är att vara precis som jag varit innan, följa de mål och ”regler” som vi har i laget men ta lite mer ansvar och vara en person som tjejerna i laget fortfarande kan komma och prata med både på och utanför planen. 

Ni har tränat hårt tillsammans sedan i maj – hur är känslan i laget inför kommande säsong?
– Försäsongen har varit lång och nu har vi ett tydligt mål tillsammans som vi ska nå. Vi är ett starkt lag som kommer att bjuda på fartfylld handboll. Känslan inför söndag är bra och vi är otroligt taggade, jag vet att både tjejerna och ledarna känner likadant! 

Och en sista grej?
– Ta med alla ni känner till Brinova Arena (A1) på söndag klockan 11:15!

Damernas seriepremiär spelas i Brinova Arena A1 och inträde löser du på plats i entrén. Du som har säsongskort går in fritt på både dam- och herrlagets matcher. Spelande medlemmar och tränare går in vid uppvisande av medlems- eller tränarkort.

Se till att värma upp händerna, harkla dig ordentligt och var på plats i Brinova Arena på söndag kl. 11:15 när damerna äntligen har sin seriepremiär. Vi är #EnKlubb och vi vill #AlltidFramåt – tillsammans är vi #HFKarlskrona

Läs vidare