”Möjligheternas match…”

Idag kl. 14:00 spelar vårt damlag hemma mot topptippade HK Drott. Vi hoppas och tror på storpublik och att vi kan slå säsongsrekord för damhandboll. Hoppas ni kommer och stöttar våra tjejer mot ännu en seger. Vi tog ett snack med damernas huvudtränare Kalle Lång.

Vinst, igen, i senaste matchen mot IFK Kristianstad och en riktigt överlägsen seger. Försvar/målvaktsspel, kontringar allt satt verkligen i den matchen. Hur ser Du på matchen med lite distans? 
– Det var en fullständig överkörning utan tvekan. Så givetvis är vi väldigt nöjda med vår prestation. Mästare kännetecknas av att man kan hålla en 100% inställning och fokus på det egna spelet och prestationen oavsett vad det står i en match och det gjorde vi definitivt i lördags.   

Ny match hemma mot ett förmodat topplag, HK Drott. Vad tar Ni med er i snacket inför den matchen? 
– HK Drott kommer vara ett topplag i årets serie precis som förra året. Men vi går in i matchen med gott självförtroende och tro på vår kapacitet. Det är möjligheternas match för oss. Ett riktigt bra tillfälle för oss att sätta press på ett topplag i serien. Vi kommer gå in med självtroende, glädje och njuta av möjligheten att spela på hemmaplan i Karlskrona och inför vår entusiastiska hemmapublik. Vi i damlaget vill under året skapa Sveriges bästa handbollsupplevelse på damsidan och i hemmapremiären mot RP Linköping hjälpte ni i publiken verkligen till att skapa en otrolig atmosfär. Vi utmanar er att hjälpa oss att slå årets publikrekord för damhandboll i Sverige på 640 personer idag när vi spelar i arenaläget. Så ta med en kompis/kollega/släkting som inte sett oss spela tidigare och hjälp oss att skapa bästa möjliga förutsättningar får våra kvinnliga förebilder.  

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med? 
– Drott är ett bra kollektiv och har sina styrkor i kontringsspelet, attack i anfall samt att det är bra på att involvera hela laget i sitt anfallsspel. Påminner med andra ord mycket om oss själva. Så det kommer bli intressant att se vilket lag som kan vinna matchen i matchen i de aspekterna.  

Direkt efter dammatchen spelar vårt herrlag match i Handbollsligan mot Ystads IF. Du som har säsongskort All Inclusive går fritt på båda matcherna. Biljett till damernas match köper du i entrén som öppnar 13:00. Till herrmatchen köper du via Nortic: https://www.nortic.se/ticket/event/49672

Läs vidare