Missa inte damernas seriefinal!

Lördagen den 19 november tar vårt damlag emot Lundagård i en ren seriefinal. Damerna jagar sin sjunde raka seger och du är hjärtligt välkommen att stötta dem på plats. Direkt efter spelar vårt herrlag mot Vinslöv. I samband med båda matcherna samlar vi in pengar till cancerforskningen! 

Vi har träffat damernas tränare Karl-Johan Arlehall Lång. 

Speluppehåll förra helgen vilket har gett er lite mer tid än vanligt till förberedelser. Vad har ni pysslat med?
– Vi har förberett oss bra på alla plan tycker jag. Handbollsmässigt, fysiskt och mentalt. Vi har kört lite mer löpning än vanligt och vi har hunnit med fystester förra veckan där vi kollade av både sprint och explosivitet. Det såg bra ut, bättre än i augusti vilket ju är ett kvitto på att vi har tränat på bra. Och vi har lagt in ett extra handbollspass denna veckan, säger damtränaren. 

Seriefinal mot Lundagård som också är obesegrade, vad har vi att vänta?
– Vi vet att det är ett lag med mycket rutin, med spelare som har erfarenhet från allsvenskan, SHE och Europacupspel. De är duktiga individuellt och de kommer inte att göra så många misstag, kommer vi att få erfara. Det är ett mycket bra lag helt enkelt.

En rejäl utmaning, hur ska ni tackla den?
– Vi måste fokusera och spela på våra styrkor. Med ett högt tempo och vi måste våga utmana. Det är viktigt att vi , spelar ett smart spel och värderar våra lägen.

Föreningen ser till att det blir ännu ett samarrangemang mellan dam- och herrmatcherna på lördag, vilket innebär att damerna och herrarna spelar direkt efter varandra. Vad betyder det?
– Det betyder jättemycket! Damerna har hittills fått välförtjänt mycket uppmärksamhet och levererat. Det har varit spännande matcher med bra kvalitet, särskilt mot topplagen Farmen och Kristianstad som vi har mött här hemma. Nu kommer det ytterligare ett topplag och jag räknar med att det blir en kvalitativ och jämn match. Det kommer förhoppningsvis bli en snabb och publikvänlig handboll. Vi blir så klart jätteglada om många vill komma hit och stötta oss. 

Är Lundagård det bästa laget hittills för er tror du?
– Ja, det tror jag och sedan har vi Lödde, som vi inte har mött, som också är väldigt bra, säger Karl-Johan Arlehall Lång. 

Damernas match mot Lundagård startar klockan 14 och direkt efter spelar våra herrar mot Vinslöv klockan 16. 

Biljett till dammatchen köper du på plats. Du kan köpa en biljett till herrmatchen och få dammatchen på köpet: https://www.nortic.se/dagny/event/41168

Om du har säsongskort går du in fritt på båda matcherna. Om du är medlem går du in fritt på dammatchen. Spelare och ledare går in gratis och alla barn under 12 år går in gratis. 

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Hålltider:
13:00 – Arenan öppnar
13:30 – Restaurangen öppnar (finns plocktallrik + dryck)
14:00 – HF Karlskrona Dam – Lundagård
14:30 – Tacobuffén dukas fram och öppnar
14.30 – Folkparkshörnan öppnar
15:00 – Baren på plan 2 öppnar
16:00 – HF Karlskrona Herr – Vinslöv

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt