Mattias Johansson klar för klubben

Idag kan HIF Karlskrona presentera ett nytillskott till årets trupp. Det är Mattias Johansson, 20-årig högerhänt niometersspelare, från Enköping som idag blev klar.

Mattias är född 2001 och ska studera på BTH för att bli högskoleingenjör i maskinteknik och för HIF:s tränare Mathias Ekstrand blev det en glad överraskning.

– Han kommer hit för att i första hand plugga men har imponerat på träningarna. Han är skicklig i attackspelet och på sikt kan han slåss om en plats i a-laget.

Nytillskottet har en bra känsla för sin nya stad och sin nya klubb:

– Jag har kommit till ett bra gäng och en proffsig klubb. Det är en väldigt fin stad och jag har fått ett fint välkomnande, säger Mattias Johansson. Jag kommer in sent och är glad att jag får chansen att träna med det allsvenska laget, vilket är stor skillnad mot förra säsongen i division ett.

Nytt för i år är ju att U-laget spelar i division 2 och där ser Ekstrand hans namne Johansson som en vass förstärkning.

– Tanken är att han ska prestera i division 2 i första hand, men han kommer att vara tillgänglig även för a-laget där han säkert får spela några matcher.

Johansson, som beskrivs som en duktig halvdistansspelare med bra genombrott, har Enköping som moderklubb och har spelat i klubben tills nu. Han kommer från en duktig årgång som tog SM-brons i USM 2018. Redan på söndag finns chansen att få möta sina gamla lagkamrater då Enköping gästar HIF Karlskrona i ATG Svenska Cupen.

– Det ska bli kul att få vara med, oavsett om jag får spela eller inte. Det blir ett bra avslut och en bra start på samma gång

Om det blir redan på söndag återstår att se, men alldeles oavsett hälsar vi Mattias Johansson välkommen till klubben. Matchen mot Enköping spelas på söndag klockan 16:00 och du har chansen att se den på plats i Gamla Idrottshallen.

Entrén öppnar klockan 15:00 i morgon och det finns ca 50 biljetter att köpa med Swish eller kontanter för 100 kr/st.
Hoppas att vi ses i morgon!

Läs vidare