Mathias klar för två nya år

Mathias Ekstrand och HF Karlskrona är överens om en förlängning av kontraktet med två år. Ekstrand kom till klubben 2020 och är inne på sin fjärde säsong som huvudtränare för herrlaget.

– Vi är glada att nu kommit överens med Mathias om en förlängning av kontraktet och ser fram emot ytterligare två år att växa tillsammans. Vi är inte färdiga med vår gemensamma utveckling, men tar positiva steg framåt varje vecka, säger Tobias Karlsson, sportchef HF Karlskrona.

Den snart 32-årige Ekstrand flyttade från Stockholm och har acklimatiserat sig till både Karlskrona som stad och HF Karlskrona som förening.

– Det var ett stort beslut för mig och min sambo att lämna Stockholm för att komma till Karlskrona, men nu trivs vi väldigt bra i både staden och jag i klubben. Det har hänt mycket under mina snart fyra år i klubben och det känns som att vi bara är i början av den utvecklingsresan vi är på. Jag ser fram emot att fortsätta jobba hårt för att både vårt lag och föreningen ska fortsätta på den inslagna vägen, säger Mathias Ekstrand.

Laget tog, efter ett närmast bragdartat kval, sig tillbaka till Handbollsligan efter fyra säsonger i Allsvenskan. Efter att drygt halva serien är spelad har laget tagit 13 poäng och är just nu bästa nykomling. De tidigare fyra säsongerna i Handbollsligan har laget tagit 11, 13, 15 respektive 18 poäng.

– Mathias och laget har gjort en bra höst där december så klart sticker ut rent poängmässigt. Resultat är en av delarna vi har tittat på när vi velat förlänga kontraktet med Mathias, men uppdraget är mycket större än så. Det handlar om hur vi kan ta kliv tillsammans med föreningens bästa för ögonen, säger Tobias Karlsson.

Att förlängningen med Mathias innebär att han kommer att ha varit huvudtränare för vårt herrlag i sex säsonger när det nya kontraktet löper ut rimmar väl med hur styrelsen ser på utvecklingen av föreningen.

– Vi arbetar långsiktigt och bygger vår förening över tid. Våra huvudtränare är nyckelpositioner och vi är nöjda med att ha kvar Mathias i minst två år till, säger Maria Nilsson, HF Karlskronas ordförande.

Läs vidare