Mathias inför sista seriematchen!

Vårt herrlag spelar sin sista seriematch för säsongen ikväll när IK Sävehof kommer på besök! Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand och vi börjar med att titta tillbaka på matchen mot Önnered.

Ta oss igenom matchen är du snäll Mathias!
– Det var en jämn match med högt tempo och hög intensitet. I stora delar gör vi en bra bortamatch mot ett starkt Önnered men lyckas tyvärr inte vara tillräckligt skarpa i de avgörande lägena. Det jag tycker sticker ut mest med vår insats är vårt kontringsspel där vi får till väldigt mycket av det vi pratat om inför. Vi kommer högt upp i banan snabbt och vågar utmana direkt. Där finns det mycket bra att ta med sig vidare framåt. Riktigt tråkigt med förlust så klart, men det finns mycket bra saker att jobba vidare med.

Ikväll kommer seriesegrarna IK Sävehof på besök, vad kan vi förvänta oss av kvällens match tror du?
– Vi är nu i det skedet av säsongen där vissa matcher är otroligt viktiga medan vissa matcher inte betyder något alls för tabelläget. Matchen i kväll faller in på det sistnämnda där Sävehof är mitt i ett viktigt europaspel och vi har ett kvalspel som stun- dar. Det innebär att båda lagen matchar lite annorlunda och väljer att inte riskera med någon spelare. Däremot vet vi att Sävehof har många bra spelare och spelare som nu får chansen kommer att vilja visa framfötter- na. Vi vill fortsätta utveckla vårt spel och ta med oss en bra känsla inför kvalspelet och vi vill alltid vinna matcher – framför allt på hemmaplan.

Biljetter till kvällens match köper du här!

Sedan väntar ett riktigt spännande kval mot VästeråsIrsta, hur är dina tankar kring vad som väntar er?
– Vårt mål har hela tiden varit att spela i Handbollsligan även nästa säsong och vi har varit beredda på att det kan behöva bli via kvalspel och nu står vi där riktigt laddade inför uppgiften. Vi behöver vinna tre matcher mot VästeråsIrsta och det ska vi göra allt i vår makt för att lyckas med. Som vi själva fick vara med om förra
säsongen så kan allting hända i ett kval och laget underifrån har alltid fördelen att få spela utan press. VästeråsIrsta har gjort en väldigt fin säsong och presterat bra handboll, så vi går in med stor ödmjukhet och vet att vi behöver prestera på topp för att vinna.

SÅ HÄR SPELAS KVALET TILL HANDBOLLSLIGAN FÖR HFK:s DEL!

Match 1: Tisdag 2/4 kl 19 (borta)
Match 2: Fredag 5/4 kl 19 (hemma)
Match 3, Onsdag 10/4 kl 19 (hemma)
Match 4: Måndag 15/4 kl 19 (borta)*
Match 5: Torsdag 18/4 kl 19 (hemma)*
*Match 4 och 5 spelas endast om kvalet inte redan är avgjort.

MEN FÖRST SES VI I BRINOVA ARENA IKVÄLL KL. 19!

Biljetter till kvällens match köper du här!

Läs vidare