Mathias inför första kvalmatchen!

Vårt herrlag är på väg till Västerås för den första matchen i bäst av fem mot VästeråsIrsta i kvalet till Handbollsligan. Mathias Ekstrand berättar om förberedelserna inför kommande matcher och vad han ser för styrkor hos motståndarna. Men vi börjar med den senaste hemmamatchen.

Mathias. Ett ”genrep” på hemmaplan mot IK Sävehof som vi förlorade med uddamålet. Vad i den matchen tar du med dig in i kvalserien mot VästeråsIrsta?
– Jag tar med mig en del individuella insatser där till exempel Mattias Johansson och Filip Psajd fick mycket speltid och visade att de är redo för kvalspelet. Jag testade även en del nya konstellationer om vi behöver använda det i kvalet.

Första beskedet var att vi skulle möta Skånela, sedan landade det på Västerås. Hur har dina förberedelser sett ut för att få så bra koll på Västerås som möjligt?
– Ja det blev en liten tvist där som gjorde att vi fick ställa om lite. Våra förberedelser har sett likadana ut som alltid, vi har tittat mycket på våra egna prestationer framförallt mot Lugi och Önnered för att se tydligare vilka saker vi gör bra och vad vi behöver utveckla inför kvalspelet. Sen har vi såklart tittat mycket på VästeråsIrsta där det gäller att skapa sig en klar bild av vad det är för typ av lag, så det har blivit mycket analysering och videoförberedelser.

Vilka är motståndarnas styrka, skulle du säga?
– Jag tycker att VästeråsIrsta spelar en väldigt disciplinerad och taktiskt skicklig handboll. Ett lag som är ganska likt oss gällande sättet att spela med ett bra 6-0 försvar och sen är de snabba i kontringsspelet.  Det finns en tydlighet och en taktisk förberedelse i deras spel som gör att det är ett väldigt svårspelat lag, framförallt uppe i Västerås där de alltid är starka. En tuff utmanare som hittills gjort en riktigt fin säsong med många unga spännande spelare.

Ni inleder borta för att sedan ha två hemmamatcher och blir det en femte avgörande kommer även den bli hemma. Hur mkt betyder det att ha fördel med tre hemmamatcher i en sådan här viktig matchserie?
– Det har stor betydelse, framförallt nu när det är lite längre resväg också. Vi älskar att spela matcher på hemmaplan och det stödet vi får ger oss alltid lite extra energi. Så jag hoppas att alla väljer att ta sig till Brinova för att stötta oss in i det sista. 

Kvällens match ser du bäst på TimeOut i Lyckeby – boka bord på 0455-107 77!

Matchen visas självklart även på Handbollsligan live!

BILJETTER TILL FÖRSTA HEMMAMATCHEN HITTAR DU HÄR!

Läs vidare