Mathias Ekstrand inför kvällens match!

Dags för ännu en viktig match för vårt herrlag i herrallsvenskan. IFK Ystad står för motståndet på bortaplan och vi har tagit ett kort snack med tränare Mathias Ekstrand.

En mycket bra första halvlek mot Kungälv med många kontringsmål och ett bra försvarsspel, ändå blev det onödigt spännande i slutet. Hur har snacket gått för att ni inte ska hamna i samma läge ikväll?
– Dels behöver vi komma upp i samma högstanivå som senast, det kommer verkligen behövas mot ett skickligt Ystad. Vi behöver fortsätta tro på vårt spel i 60 minuter och slipa bort de onödiga tekniska felen. Mot Kungälv hade vi 18st totalt, 11st i andra halvlek vilket såklart är alldeles för många. 

Som sagt, stundtals mycket bra spel i lördags, vad vill du att killarna tar med sig?
– Det hårda arbetet vi lade ner i försvarsspelet och det fina duellspelet vi hade. Vi behöver hela tiden fortsätta göra insatser för att utveckla vårt spel i alla delar. 

Vad kan vi förvänta oss av IFK Ystad, tror du?
– Vi kan förvänta oss ett lag som har växt in i säsongen på ett bra sätt efter en minst sagt turbulent inledning. Jag tycker att de har fått ihop det bra och har många spelare med erfarenhet från Handbollsligan. Vi behöver göra en mycket bra insats för att komma segrande ur denna match.

Och till sist, hur är läget i truppen?
– Samtliga spelare tillgängliga förutom de som är långtidsskadade. 

Matchen nere i Ystad börjar klockan 19. Du kan se den här!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt