Matchreferat HIF-Ystads IF

HIF Karlskronas första match i den egna, träningsturneringen, spelades mot handbollsligalaget Ystads IF. Ystads IF med Kim Andersson, Dalibor Doder och inte minst förra HIF spelaren Jakob Nygren i spetsen. Spännande att se hur HIF:s nya garde kan stå upp mot så meriterat motstånd.

HIF startar med nyförvärvet i mål, Hayder Al Khafadji, och vilken start det blev. Elva räddningar i första halvlek och ett i för övrigt bra försvarsspel kännetecknar den första halvleken. Anfallsspelet har mer att önska, det var mycket tappade bollar och tekniska fel. Med bättre skärpa när Ystad har en man utvisad hade ledningen i paus kunnat vara ett par mål större. Nu stannar halvtidssiffrorna vid 12–11 till hemmalaget.

Tränare Ekstrand luftar, i princip, hela bänken, kul att se att alla tar för sig och inte visar respekt för det mer meriterade motståndet.

I andra halvlek kommer Uros Tomic in mellan stolparna och han fortsätter i samma anda som Hayder Al Khafadji. Nio räddningar från Uros, därav två straffräddningar, visar att HIF förfogar över ett starkt målvaktspar. Första halvan av andra halvlek håller HIF jämna steg med Ystad i målprotokollet. Mycket beroende på ett starkt försvarsspel. Anfallet haltar lite mot ett starkt Ystads IF men det är sådana här matcher som ger råg i ryggen inför fortsättningen. Två utvisningar i rad i mitten på andra halvlek för hemmalaget ger Ystads IF det utrymme dom behöver för att rycka ifrån till en femmålsledning som de inte släpper. Slutresultatet skrivs till 23–28.

Imorgon klockan 16:00 väntar allsvenskt motstånd i Hammarby IF. Du ser matchen här på sajten. En dagsbiljett inkluderar både HIF:s match och Ystad-Sävehof klockan 14:00. Väl mött!