Matchreferat HIF – Hammarby

Då var det dags för HIF:s andra match i turneringen, för motståndet står seriekollegan Hammarby IF. Ett Hammarby som har fått behålla sitt starka lag sen förra säsongen och fyllt på med vänsterhänte högernian Nicklas Andreasson från AMO HK.

Med det lag vi har nu finns det ingen anledning att hymla med att vi vill vara med och slåss om direktplatsen till handbollsligan, säger Patrik Fahlgren, tränare Hammarby, till Hammarbys hemsida.

Hammarby slog svenska mästarna Sävehof i sin första match i turneringen, 34–30, så det blir en ny tuff uppgift för Hemmalaget.

Det allsvenska mötet mellan två HIF lag startar med att båda lagen vill visa seriekonkurrenten att detta kommer att bli tufft. Grinigt och hårt, precis som handboll ska vara. HIF Karlskrona tar ett litet övertag i början, mycket tack vare bra försvarsspel och bra målvaktsspel av Uros Tomic i målet, sex räddningar i första halvlek är bra.

HIF har fortsatt svårt bitvis i anfallen, i Hammarbys utvisning har man chansen att rycka ytterligare men två missade kantavslut och bortkastad boll ger inte laget det flyt man letar efter.

HIF kan ändå gå till halvtidsvila med en 13–9 ledning.

Starten på andra halvlek startar med bra hemmaspel. Fyra raka hemmamål gör ställningen till 17–9 efter 3 minuter spelade. Två raka räddningar av inbytte Hayder Al Khafadji bäddar för detta. HIF leder som mest med 8 bollar när sex minuter är spelade.

Därefter händer något, slarv i anfallen och Hayder i målet får inte tag i bollarna under en period, Hammarby knapar in på försprånget ju matchen går.

HIF:s anfallsspel går fullständigt i baklås och tre mål på de sista femton minutrarna gör att Hammarby går ifatt och förbi och kan till slut vinna med 27-29.

Bra genomkörare även om HIF sjönk ihop i slutet. Nu väntar Sävehof i avslutningen på Scandic Karlskrona Open.