”Målet är att göra vår bästa match hittills!”

Vårt damlag sitter i detta nu i bussen på väg till Alingsås för att möta Alingsås HK idag klockan 14:00. Vi har tagit et kort snack med damernas Huvudtränare Kalle Lång!

Försäsongen rullar på, hur ser Du på försäsongen så här långt? 
– Jag tycker vi kommit en bra bit i våra förberedelser. Fördelen i år är ju att vi har ett grundspel att utgå ifrån som vi byggt upp under förra säsongen samtidigt att jag nu har bättre koll på våra spelares kapacitet och hur vi skall bygga spelval som får ut det bästa av varje individ. Men vi har också gjort ett stort jobb genom att utvärdera och revidera vår spelidé sedan förra året för att se vad vi gjort bra men också givetvis vad vi behöver förbättra.  

Ny match borta mot Alingsås i eftermiddag, nytt Allsvenskt motstånd väntar, vad har Ni pratat om inför den matchen? 
– Alingsås vann ju div1 förra året så det blir en väldigt bra och tuff motståndare för oss där vi får känna på hur toppnivån i div1 är. Men på försäsongen så fokuserar vi inte på motståndarna utan det handlar om delar i vårt egna spel som vi vill utveckla.  

Vad ska Ni fokusera på i det egna spelet? 
– För egen del så vill vi göra våran bästa match för året. Vi ska vara temposättande och samtidigt ta bra beslut. Våga visa upp våra individuella kvalitéer och jobba hårt för att hålla oss till våra beteenderegler.  

Hur ser det ut i truppen i eftermiddag? 
– Alla utom Vilde är tillgängliga i dagsläget.  

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt