Målvakterna på träningshelg hos Claes Hellgren

HIF har ett samarbete med Claes Hellgren och hans verksamhet i Västerås. En nyttigt samarbete för både våra målvakter och vår målvaktstränare Jonas Pedersen. En svettig och träningsrik helg innehållande teori varvat med praktik. Koordination, spänst, snabbhet och styrka – specialanpassad för våra målvakter. Lägg därtill videogenomgång med Claes och utvecklingsmöjligheterna är fantastiska.

– Samarbetet med Claes betyder väldigt mycket för hela föreningen. Han lär oss hur man som målvakt på bästa sätt förbereder sig inför en säsong. Allt från träning, taktik och matchförberedelser. Samarbetet med Claes innebär att HIF Karlskrona/Karlskrona Handboll kan fortsätta utveckla målvakter som besitter god fysik och teknik, säger Jonas Pedersen, målvaktstränare i HIF Karlskrona.

Uros Tomic som är den rutinerade målvakten hade sällskap av nye William Psajd som är väldigt lovande. Hellgren är imponerad av de båda:
– Uros är Herrallsvenskans absolut bästa målvakt och hade tillhört toppskiktet i Handbollsligan. Han har en väldigt fin teknik och är härligt ”balkan-skolad”. Hans fysik är riktigt bra men kan förbättra rörelsehastigheten. En mycket bra målvakt, men en ännu bättre människa, säger Claes Hellgren.

William Psajd som är 19 år har andra förutsättningar, men Hellgren är imponerad av det han sett:
– William är en perfekt typ för att bli riktigt bra. Han behöver träna teknik och titta på många skyttar samt lära sig rörelsemönster. Williams fysik är högklassig och han har en perfekt bas att stå på. Viktigt blir att lyssna på och lära sig av Uros och Jonas, säger Claes Hellgren.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt