Målvakten Melvin: Jag var väldigt nervös

Förra veckan var fem tjejer från vårt F16-lag iväg på regionalträning mot landslaget och tidigare denna vecka var Jonathan Johansson och Melvin Hildingsson från P19 iväg på motsvarande träning. Målvakten Melvin berättar hur han upplevde träningen.

Hur gick dina tankar när beskedet kom att du skulle få vara med på denna regionalträning? 

– Jag blev väldigt förvånad. När jag sen insåg att jag skulle dit blev jag oerhört glad och tyckte att det skulle bli väldigt roligt. 

Vad tyckte du om träningsdagen?

– Jag var så klart väldigt nervös men på vägen dit tänkte jag mest på att det skulle bli kul och att jag skulle få chansen att utveckla mig mera. Väl på plats fick jag, under första passet, en massa goda tips och råd från målvaktstränaren vad jag ska tänka på och träna på när jag är hemma för att försöka utveckla mig mer. Andra passet bestod främst av matchspel vilket innebar att jag fick stå i mål mot väldigt duktiga spelare vilket jag så klart lärde mig mycket av. Här fick jag också en inblick i hur duktig jag behöver bli för att lyckas rädda skott från spelare på den här nivån.

Hur känner du att det gick för dig på träningarna?

– Jag tycker att det gick bra och jag gjorde det jag kunde. Bra känsla, helt enkelt. 

Något nytt du känner att du har lärt dig eller något du kommer tänka extra mycket på?

– I slutet gick de igenom saker som vi skulle tänka extra mycket på om vi verkligen vill satsa på handbollen: Kost, hälsa, sömn och de delarna som är utanför handbollen. Det kommer jag att ta med mig för att kunna satsa ännu mer på handbollen. 

Hur ser du på dig och handbollen framöver? Några nya tankar eller idéer som dykt upp?

– Inget speciellt. Jag ska fortsätta träna och försöka utvecklas så mycket som möjligt. 

Läs vidare