Målvakten Hanna har valt spel i HFK

Från Hörby till Karlskrona. Vår damtrupp utökas med målvakten Hanna Sjöstrand som lämnar IK Lågan för spel i HFK. 

23-åriga Hanna Sjöstrand beskriver sig själv som en passionerad spelare med stor vinnarskalle och hon berättar att HFK var ett naturligt val när frågan blev aktuell.
– Jag är i behov av nya äventyr och utmaningar, både som handbollsspelare och som privatperson. Klubben känns som helt rätt plats för mig med goa lagkamrater och go stämning i laget vilket är väldigt tryggt när man kommer till en ny förening och en ny stad, säger Hanna Sjöstrand. 

Som ser fram emot att utvecklas tillsammans med laget: 
– I HFK finns goda möjligheter att utvecklas på flera olika sätt. Jag hoppas kunna anamma Karlskronas snabba spel och höga tempoväxlingar och jag ser mycket fram emot samarbetet med min målvaktspartner Jennifer, jag tror verkligen att vi kommer bli en stabil målvaktsduo. 

Hanna Sjöstrands moderklubb är H65 Höör där hon har spelat både division 1 och division 2 fram till 2022. Under 2023 har hon spelat för IK Lågan som har tillhört samma serie som HFK. 

Nyförvärvet, som jobbar som grundlärare i fritidshem med fokus på rörelse och utomhuspedagogik, har precis fått jobb i Karlskrona och flyttar hit någon gång i sommar.
– Då hoppas jag på mycket sol och lite mindre blåst, säger Hanna. Det ska bli underbart att komma närmare havet än vad jag är nu!

Robert Stubb, som är sportsligt ansvarig över vår damverksamhet, är nöjd med nyförvärvet från Skåne.
– Hanna är en person med enormt mycket energi och jag är övertygad om att hon kommer att bli ett fint tillskott i laget och komplettera Jennifer på målvaktssidan helt perfekt. Hon har redan spelat en träningsmatch med oss och gjorde en mycket fin insats, tycker jag. Hon gjorde dessutom två riktigt bra matcher när vi mötte IK Lågan i serien. 

Hanna, som har skrivit ett tvåårsavtal med HFK, är den 17:e spelaren att skriva kontrakt på damsidan. Det finns plats för någon eller några spelare till:
– Ja, vi håller dörren öppen och ser oss lite omkring, säger Robert Stubb. 

I lördags träningsspelade våra damer mot division 1-laget HK Malmö och vann med 36-27. I morgon torsdag är det dags för match igen när laget tar emot allsvenska OV Helsingborg i ATG Svenska cupen. Matchen börjar 19.30 i Brinova Arena och vi hoppas så klart på stort stöd på läktaren. 

HF Karlskrona har hittills skrivit kontrakt med:
Hanna Sjöstrand, målvakt, 2 år.
Elsa Ilvell, kantspelare, 2 år.
Vilde Hansen Steinlund, linjespelare, 1+1 år.
Elin Persson, kantspelare, 1+1 år. 
Alicia Andersson, niometersspelare, 1+1 år.
Julia Söderbom, niometersspelare, 1+1 år.
Hedda Jansson, kanstspelare, 1+1 år.
Ellen Lindén, kantspelare, 1+1 år.
Wilma Martinsson, kantspelare, 2 år. 
Jennifer Nygren, målvakt, 2 år.
Maja Gruvberger, kantspelare, 1 år.
Anna-Maja Hansson, linjespelare, 1+1 år.
Emilia Persson, niometersspelare, 1+1 år.
Nathalie Söhrman, niometersspelare, 1+1 år
Tea Carlsson, niometersspelare, 1+1 år

FOTO: Mikael Karlsson

Läs vidare