Målvakt klar för klubben

Idag kan HIF Karlskrona presentera att målvakten William Psajd är klar för klubben. Den lovande 19-årige målvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt.

HIF Karlskronas huvudtränare Mathias Ekstrand är nöjd med att William ansluter till klubben:

– William är en talangfull och träningsvillig målvakt som jag tror kommer utvecklas snabbt i vår miljö. Det är också en mycket bra kille som kommer passa väldigt bra in i vår grupp.

William går sista året på Aspero Idrottsgymnasium i Karlskrona. Han har en bakgrund i Karlskrona Handboll men kommer närmast från IFK Karlskrona. Den 189 centimeter långa målvakten är bror till HIF:s kantspelare Filip Psajd och ser fram emot att spela med Filip:

– Det här känns verkligen jättebra. Mathias Ekstrand och HIF:s sportchef Tobbe Karlsson presenterade en väldigt lockande plan och i HIF finns alla förutsättningar för att utvecklas till en bättre handbollsspelare. Sen ska bli det oerhört roligt att få chansen att träna och spela ihop med Filip, säger William Psajd.

HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson arbetar tillsammans med sportgruppen på den inslagna vägen med unga och utvecklingsbara spelare.

– Vi har en av seriens bästa målvakter i Uros Tomic, men genom William kompletterar vi honom på ett bra sätt. Det kan även bli så att vi väljer att ha tre kontrakterade målvakter och det är en av de frågorna vi arbetar med, säger Tobias Karlsson.

Info William Psajd;

Ålder: 19 år
Tidigare klubbar: Växjö HF, Karlskrona Handboll, IFK Karlskrona
Position: Målvakt
Längd: 189 cm
Vikt: 85 kg

Läs vidare