Lottat gruppspel i svenska cupen

Nyhet inför säsongen 2021-2022 är återinförandet av svenska cupen i handboll. Idag kungjordes gruppindelning och vi har hamnat i en svår, men inte omöjlig grupp. Gruppspelet spelas mellan 14-29 augusti.

Förutom HIF deltar Ystads IF, HK Varberg och Enköpings HF i grupp 2 av svenska cupen. Gruppen avgörs genom en enkelserie där de lägst rankade lagen får två hemmamatcher och de två högst rankade lagen varsin hemmamatch.

För HIF:s del betyder det en hemmamatch, då både Varberg och Enköping är rankade lägre än oss. Ystads IF är rankade tvåa i Sverige, HIF 15:e, Varberg 18:e och Enköping är utanför ”topp 22”.

Ettan och tvåan i gruppen går vidare till åttondelsfinal, som sker i lottning utan rankning, där ettorna i en grupp möter en tvåa från en annan grupp. Slutspelet spelas i dubbelmöten.

En extra krydda i svenska cupen är att varje match inleds med shoot-out (målvaktskast till kontrande spelare) där lag underifrån får tre shoot-out-skott per division. Det innebär för HIF:s del att vi får tre skott mot Ystad och att Enköping får tre mot oss. Mot Varberg får båda tre skott.

Vinnaren av svenska cupen tilldelas en plats i kommande Europacupspel.

Vi tycker att det är ett riktigt roligt upplägg och vi återkommer när vi vet vilka matchdagar det blir!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare