Lördagsseger mot Rimbo

HIF Karlskrona tog, på lördagseftermiddagen, sin tredje seger i Herrallsvenskan efter vinst mot svårspelade Rimbo HK. HIF och Rimbo följdes åt i målprotokollet i upptakten på matchen. I inledningen var det väldigt roligt att se Axel Söderqvist tillbaka i spel efter skadefrånvaro.

HIF hade till en början svårt mot Rimbos smuggelspel och när Rimbos Martin Blomqvist, efter femton minuter, fick göra fyra raka mål fram till bortaledning med 7–9 var tränare Ekstrand inte sen att kasta in timeout-kortet och berättade högljutt vad som behövde förändras.

Efter time-outen kom HIF ut som ett nytt lag. HIF fick tag i Rimbos anfallsspel och kunde ta tillbaka initiativet i matchen. Uros i målet fick bättre hjälp av hemmaförsvaret och i de sista åtta minuterna av första rycker HIF. Laget spelar disciplinerat och Erik Borgenhälls skytte börjar hitta rätt. Tre raka mål från hans vänsterslägga i slutet på halvleken gör att HIF kan dra ifrån till 17–14 efter 30 minuter.

I starten på andra bibehåller HIF skärpan i spelet och fortsätter spela med pondus i försvaret. I anfallen fortsätter Erik Borgenhäll att ställa till förtret för bortalaget, nio mål totalt i matchen. Även Gustav Hallén börjar hitta rätt i sitt anfallsspel. Rimbos försök med sju mot sex-spel kommer ingen vart och HIF drygar ytterligare ut sin ledning och kan till sist vinna komfortabelt med 34–26.

Uros Tomic blev utsedd till bästa hemmaspelare efter ännu en stark insats mellan stolparna.

En skön seger som förhoppningsvis ger laget självförtroende inför nästa match borta mot Lindesberg som spelas på fredag den 22/10 klockan 19:00.