Ledarteamen kring U- och J-lag på herrsidan är klara

HF Karlskrona tar ännu ett kliv i den långsiktiga satsningen på att utveckla talanger och rekryterar ytterligare en tränare till vår juniorverksamhet på herrsidan.

Det är Rabih ”Roy” Mazloum som kommer att ta över herrjuniorerna och även finnas med kring P16-laget. Roy har en bakgrund som elitspelare och har bland annat vunnit asiatiska Champions League. De senaste åren har han varit ansvarig för ungdomsverksamheten i Ronneby Handboll. Nu kommer hans roll att bli en delad roll mellan HF Karlskrona och Ronneby Handboll.

– Vi har ett mycket bra samarbete med Ronneby Handboll och hittade en lösning som passade alla parter. Det är första steget i ett formellt samarbete mellan klubbarna och framöver ser vi flera delar där vi skulle kunna samarbeta, säger Olof Ljungberg, klubbchef HF Karlskrona.

Förändringen får även påverkan på andra delar i herrverksamheten. U-laget kommer fortsatt att ledas av Fredrik Larsson.

– Fredrik har gjort ett bra och viktigt jobb, men vi önskar att han kan fokusera sin tid och kraft på U-laget. Det hoppas vi kunna få till med den här förändringen, säger Tobias Karlsson, sportchef HF Karlskrona.  

Fredrik har tidigare säsonger varit ansvarig för både U- och J-lag och i vissa perioder har det varit en ohållbar situation.

Med förändringar i ledarstaben kommer även ett jobb att behöva göras för att få allt att hänga ihop, från P16 hela vägen till vårt elitlag. Det uppdraget kommer Peter Iverfeldt att axla och Peter kommer att, tillsammans med sitt uppdrag som assisterande tränare i elitlaget, vara bryggan mellan de olika grupperna.

– Peter har en gedigen erfarenhet och är en person som killarna har förtroende för, både på ledar- och spelarsidan. Tillsammans med vår huvudtränare Mathias Ekstrand har vi en uppsättning av ledare som vi är väldigt nöjda med, avslutar Tobias Karlsson.

Vill du också se all handboll som HFK spelar nästa säsong?

Det börjar med cupderby mellan HFK-IFK fredagen den 18/8 och sedan väntar premiär i Handbollsligan mot Amo den 15/9. Därefter är det matcher i Handbollsligan för herrarna, division 1 för damerna, division 2 för herrarnas U-lag och division 3 för damernas U-lag. ALL handboll HFK spelar under säsongen paketerat i säsongskortet All Inclusive för endast 2995 kronor.
Skaffa här: https://nortic.se/ticket/event/47258

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare