Led i klubbens satsning – gemensamt träningsläger för dam- och herrlag

Kommande helg åker dam- och herrlag på gemensamt träningsläger på Ronneby Brunn. Helgen inleds på fredagskvällen när vårt herrlag spelar cupmatch borta mot Vinslöv och därefter väntar två dagar läger med bra boende, bra mat och bra förutsättningar att utvecklas som lag.

– Det är jätteviktigt för föreningen att vi kommer närmre varandra och sedan avslutas helgen med Lejonens familjedag i Wämöparken. Sen är det viktigt för oss som lag att få mycket sammanhängande tid tillsammans, säger Maja Gruvberger i damlaget.

Satsningen på ett gemensamt träningsläger med exakt samma förutsättningar för dam- och herrlag är ett led i framtidsarbetet och något som visar i praktiken vilken vad klubben både står för och arbetar med.

– För oss som klubb är det viktigt att skapa bättre förutsättningar för alla som spelar handboll i vår förening. Utifrån värderingar som vår klubb står för är tjejer och killar lika mycket värda och i vår ungdomsverksamhet har vi en ganska exakt fördelning på 50 procent tjejer och 50 procent killar. Då är det också rimligt att överföra pengar från herrverksamheten till vår damverksamhet, säger Olof Ljungberg, klubbchef.

Klubbens långsiktiga mål är att ha ett damlag högre upp i seriesystemet och då behöver också förutsättningarna finnas på plats. Under våren anställdes Karl-Johan Arlehall Lång som huvudtränare för damlaget och under sommaren har ytterligare insatser sjösatts, där exempel är fystester, bättre och tydligare fysträning samt mer och bättre kläder, utrustning och träningstider.

För herrlaget märks ingen större skillnad, mer än att resan till lägret blir lite kortare än vanligt och att damerna får större utrymme till att synas samt att lagen ser likadana ut när de tränar och spelar match.

– Jag tycker att det är ett jättebra steg och vi som förening ligger i framkant och visar också hur det ska gå till. Jag är stolt över att vi fixar förutsättningar för damerna och det är roligare för hela klubben med bättre sammanhållning. Det känns som ett naturligt steg och ett steg mot en bättre framtid. Det är något som samhället pratar mycket om och strävar efter. Att vi kanske är en av de första och verkligen försöker arbeta med frågan om jämställdhet genom att agera, det är jag stolt över, säger Erik Borgenhäll i herrlaget.

Både dam- och herrlag är taggade för en helg tillsammans.

– Det är roligt att tillbringa mycket tid tillsammans, vi trivs ihop. Det ska bli spännande att sätta ramar och mål samt självklart spela mycket handboll, avslutar Maja Gruvberger.

På fredag kväll klockan 19:30 spelar vårt herrlag match i svenska cupen borta mot Vinslöv – matchen ser du här: https://solidsport.com/svenskacupen-22-23/games/g/qhpxs2mp

På söndag väntar sedan supporterföreningen Lejonens familjedag i Wämöparken med aktiviteter för stora och små. På plats kommer både vårt dam- och herrlag finnas och bli presenterade på scenen under eftermiddagen. Se schema för Lejonens familjedag nedan.

#EnKlubb
#AlltidFramåt
#HFKarlskrona

Läs vidare