Långsiktig satsning på utveckling av dam- och flickverksamheten

Idag kan HIF Karlskrona/Karlskrona Handboll presentera Karl-Johan Arlehall Lång som ny tränare för damlaget fram till 2025. I uppdraget ligger även att vara delaktig i att säkerställa att juniorer och de äldre flicklagen följer den utveckling som både tjejerna och klubben vill.

– Kalle har helt rätt profil för vad vi vill åstadkomma med damverksamheten. Vi är övertygade om att den långsiktighet vi nu erbjuder både spelare och ledare ska hjälpa oss nå de mål vi strävar mot. På sikt vill vi nå Damallsvenskan och det känns väldigt bra att ha med Kalle på den resan, säger Linda Hjorth, ansvarig damsektionen.

Karl-Johan har de senaste åren varit barn- och ungdomsledare i klubben och har tidigare varit seniortränare i HIF Karlskrona, Amo HK, IFK Karlskrona, Karlskrona Handboll samt Karlshamns HF.

Nu är det dags att återigen axla uppdraget som seniortränare i ett projekt som är designat för långsiktig utveckling.

– Jag ser stor potential i uppdraget över tid. Karlskrona har möjlighet att etablera sig ordentligt på damsidan framöver. Målet är att höja ribban för både klubbens verksamhet och att bli en motor i regionen, säger Karl-Johan Arlehall Lång

Klubben som idag består av både HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll kommer att, om allt går enligt plan, bli en stor klubb. På sikt vill klubben ha både damer och herrar i eliten. Karl-Johan Arlehall Lång tycker att samgåendet och framtiden ser ljust ut.

– Jag känner en stor entusiasm med att bygga från den fina grund som finns. Jag vill stötta och hjälpa tjejerna att utvecklas som både spelare och människor. Tillsammans med klubben vill jag fortsätta arbetet med att forma en stabil organisation som växer och som tar oss framåt mot klubbens mål, säger Karl-Johan Arlehall Lång.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt