”KvIK är ett av de bättre lagen i serien”

Söndag klockan 14 är det åter igen dags för vårt damlag att spela hemmamatch i Brinova Arena.
Göteborgslaget KvIK Sport står för motståndet och vi har tagit et kort snack med vår tränare Kalle Lång.

Det blev ny klar seger i senaste matchen mot Torslanda och segersviten är nu uppe i sex vinster. Vad säger Du efter den segern? 
– Att vi är glada för varje seger vi inkasserar. Vi gjorde en bra match överlag. Vi var påkopplade mentalt ifrån matchstart, löste tidigt uppstigning och lång resa på ett bra sätt. Vi var kompakta i försvaret och höll de avtal vi ville i matchen vilket tvingade Torslanda att ta många avslut där chansen att göra mål är ganska liten. Vi sprang på bra i 1: a halvlek och fick utdelning i kontringsspelet där samtidigt som vi i andra halvlek hade fina anfallslösningar på deras utgrupperade försvar.  

Ny hemmamatch i morgon söndag och denna gång väntar KvIK sport i Brinova Arena A1. KvIK ligger på en femte plats i tabellen med fyra segrar och har häng på topplaceringarna.

Det blir åter en tuff uppgift? 
– Det skall bli otroligt roligt att spela match igen, och alltid extra kul på hemmaplan där vi ett starkt stöd av publiken och det är alltid en härlig atmosfär i hallen som verkligen ger oss i laget energi.
– KvIK är ett av de bättre lagen i serien, tycker de spelat bättre och bättre för varje omgång som gått och har flertalet spelare med fina kvalitéer. Så vi ska ladda upp för att göra en riktigt bra prestation. Utmaningen så här mitt i säsongen är att orka vara professionella i förberedelser och inställning även när man vissa dagar är lite sliten. Lag som har förmågan att orka göra jobbet även på “dåliga” dagar är de som på långsikt också når framgång.

Vad ska Ni fokusera på i det egna spelet?
– Vi fokuserar på de värden som har byggt en vinnarkultur inom HF Karlskrona dam. Det innebär att vi har en extremt stark vilja att vinna, vi är All-In Committed till förberedelser, träning och utveckling. Men vi har också skapat en miljö som spelare trivs att vara i och har förtroende att våga testa nya saker, våga visa självförtroende och energi och där vi stöttar varandra i med- och motgång. I veckan hade Maja ett klockrent citat i BLT som beskriver det hela bättre i ord än vad jag gjort:
”Vi är en grupp som gör något tillsammans istället för en massa individer som råkar vara på samma ställe och gör samma sak”

Söndag klockan 14:00 är det avkast, se till att vara på plats i god tid och heja fram tjejerna till sjunde raka segern.

Läs vidare