”Kom och njut av vår sista hemmamatch”

Nu är den här – säsongens sista hemmamatch för damlaget. Vi har tagit ett kort snack med Kalle Lång om känslorna kring att det snart är slut och hur mycket det skulle betyda med en fullsatt A1 ikväll!

Allra sista hemmamatchen Kalle. Hur går tankar och känslor just nu?
– Tiden flyger iväg när man har roligt… är ett väldigt passande uttryck för hur vi känner nu när sista hemmamatchen för säsongen har är här. En sista gång den här säsongen ska vi uppleva den där underbara känslan av lite nervositet i kombination med adrenalin när vi springer ut inför vår fantastiska hemmapublik, och tillsammans ska vi en sista gång bjuda på en riktig handbollsfest.  

– Jag känner en mix av känslor: Stolthet över att vi som nykomling gjort en fantastisk prestation och tagit steget direkt upp i allsvenskan. Glädje över att tillsammans med en underbar grupp spelare och ledare än en gång få spela match ihop. Tomhet över att veta att säsongen snart är slut. Längtan över att få fortsätta utveckla vår produkt och ta oss an nya utmaningar kommande säsong. 

Ni har ju rent poängmässigt inget att spela för mer än att avsluta snyggt med en vinst inför hemmapubliken. Hur tänker du kring matchning av laget en sådan här match? 

– Det finns flera aspekter att ta hänsyn till. Utveckling är en del. Vi vill alltid vara utvecklingsorienterade och sista matcherna är inget undantag. Vi har fokusområden som vi vill utveckla och förbättra som vi vill utföra på bästa sätt under matchen.  Uppmuntran är en annan. Jag vill att våra spelare skall våga testa “nya” saker som vi tränar på i matchsituation. Det är enda sättet att expandera sin verktygslåda och alla spelare har mandatet att med självförtroende gå in och göra det vi tränar på. Sista aspekten är delaktighet och vad som är i föreningens bästa intresse. Vilket betyder att om vi kan så ska vi också hjälpa vårt U-lag under avslutande veckan vilket innebär att någon spelare kanske spelar lite mindre ikväll för att spela mer i avslutningen i div3 med U-laget.

Torslanda däremot har mycket att spela för och kan med rätt resultat slippa kvala sig kvar i serien.  Vad bör HFK se upp med i Torslandas spel och trupp? 
– Torslanda har ett ungt lag med bra skottkapaciet utifrån och en väldigt hög högsta nivå. Så vi är som vanligt väl förberedda på vad vi kommer möta. Men mest vikt lägger vi alltid vid hur vi själva skall agera i matchen för att prestera på topp.  

Sist men inte minst, vad skulle en fullsatt A1 betyda för laget och er ledare? 
– Först och främst vill jag säga: Vilken underbar publik vi har som stöttar oss både på hemma- och bortaplan. Jag hoppas också verkligen att folk vill komma och njuta av vår sista hemmamatch. Prestationen vi i laget gjort under året förtjänar en fin avslutningen på hemmaplan och det är vi laget tillsammans med publiken som skapar stämning, atmosfär och en handbollsfest i Brinova.

Matchen spelas i Brinova A1 klockan 19! Hjärtligt välkomna att stötta damerna ikväll!
Skickat från min iPhone

Läs vidare