Klubben utökar satsningen på barn- och ungdomsverksamheten

Karlskrona Handboll består av cirka 500 fantastiska barn och ungdomar samt drygt 100 ledare som nu ska ges ännu bättre förutsättningar att utvecklas. Tillsammans med en elitverksamhet i HIF Karlskrona består klubben av 800-900 personer som är i och kring verksamheten. För att få ihop helheten har därför Pernilla Andersson anställts som utvecklingsansvarig.

I takt med att klubben växer och att Karlskrona Handboll tillsammans med HIF Karlskrona ska bli en gemensam, stor klubb behöver strukturen ses över. Behoven och ambitionerna ser olika ut både bland spelare och ledare samtidigt som klubben ser ett stort värde i att ge alla samma möjligheter.

Pernilla ska därför bland annat kartlägga föreningens verksamhet på lagnivå, sätta en struktur för nyrekrytering av ledare och spelare och skapa tydligare samarbeten mellan barn- och ungdomsverksamhet samt representationslag.

”Inspirerande roll”

Pernilla Andersson har de senaste två åren varit assisterande tränare för representationslaget på herrsidan i herrallsvenskan. Tidigare har hon varit huvudtränare för damlaget och även ungdomstränare. 

– Det här är en oerhört inspirerande roll som jag verkligen ser fram emot att arbeta i. Föreningen har fantastiskt många duktiga ledare och spelare som förhoppningsvis ska kunna få ännu bättre förutsättningar. Det är i alla fall vad jag vill arbeta för som utvecklingsansvarig, säger Pernilla.

Tydlig strategi
När Karlskrona Handboll och HIF Karlskrona numera har en gemensam styrelse går fler och fler beslut mot att gynna helheten. En del i det här är att barn, ungdomar och ledare ska ha möjlighet att nå en elitkarriär i klubben, om det är den enskildes ambition. Och oavsett ambition vill klubben med en satsning på Pernilla som utvecklingsansvarig öka möjligheterna för både spelare och ledare att utvecklas i den riktning som passar just dem. 

Vi har den senaste säsongen sett flera egna produkter göra avtryck i herrallsvenskan och klubbens strategi med satsning på unga och utvecklingsbara spelare är tydlig.

– Framöver hoppas vi att de unga och utvecklingsbara spelarna, på både dam- och herrsidan, ska komma på bred front från vår egen verksamhet och kunna ta plats i elitverksamheten, säger sportchefen Tobias Karlsson. Vi tror att Pernilla, i en roll som utvecklingsansvarig, kan bidra i den riktningen. Pernilla har varit en väldigt uppskattad assisterande tränare för herrlaget men får nu en mer övergripande roll och kan göra ännu mer nytta, vilket vi är väldigt glada för.

”En vinstlott”

Även föreningens ordförande Örjan Nilsson är väldigt nöjd med att Pernilla nu är anställd som utvecklingsansvarig:
– Det är en vinstlott för hela föreningen. Med de kunskaper och kompetenser Pernilla besitter är vi övertygade om att hon kommer att bidra till föreningens utveckling.

Pernillas tjänst är på deltid och hennes arbete startade den 1 juni.

Foto: Compani 56
Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt