Klubben förlänger avtal med Mathias Ekstrand och Ola Lindgren

Idag kan HIF Karlskrona glädjande presentera att vi fortsätter samarbetet med Mathias Ekstrand och Ola Lindgren över nästa säsong. Ekstrand skriver ett avtal som sträcker sig fram till 2024 och Lindgren till 2023.

– Vi är glada att vi har säkrat upp både Mathias och Ola. Mathias är fortfarande ung och har potential att bli en väldigt framgångsrik tränare, men har en del kvar att lära. Tillsammans med Olas erfarenhet känner vi oss trygga med att vi har en väldigt stark ledaruppsättning. De två första pusselbitarna i vårt ledarteam är klara, vilket är väldigt viktigt, säger Tobias Karlsson, sportchef i HIF Karlskrona.

Mathias Ekstrand är inne på sin andra säsong i klubben och är nöjd med att ha klart med de två kommande säsongerna.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och i Karlskrona. Jag känner att jag fortfarande utvecklas och att klubben har stor potential att bli ännu bättre. Den resan vill jag vara med på och att samarbeta en säsong till med Ola känns inspirerande. Vi har saker att utveckla och det ska vi jobba hårt för, säger Mathias Ekstrand.

Ola Lindgren kom till klubben under hösten då laget hade en tung period och effekterna har varit goda. Att Lindgren förlänger kontraktet beror på flera faktorer. Rollen som sportslig coach passar perfekt, enligt Ola Lindgren.

– För det första har samarbetet med Mathias varit både roligt och givande. Sen är projektet klubben inledde för två år sedan spännande att vara med på. Det finns en stor potential i klubben och i Karlskrona. Allt runt omkring håller hög nivå, med både förutsättningar för laget, intresset i staden och en bra arena. Nu behöver vi ta steg framåt sportsligt och skruva upp intensiteten på både träning och i spelet. Det handlar även om att få öka kvaliteten på både fysträning och handbollen, då har vi goda möjligheter att ha en riktigt rolig nästa säsong, säger Ola Lindgren.

Arbetet med att sätta truppen inför nästa säsong pågår och det finns utrymme för ett par spelare och ledare runt laget.

– Dels tappar vi Gustav Jönne till Alingsås, dels vill vi förstärka laget på ett par positioner. Utöver det behöver ledarteamet vara större än Mathias och Ola, så vi har en del att jobba med. Men vi har goda förhoppningar om att ha en slagkraftig trupp inför nästa säsong, avslutar Tobias Karlsson.

Läs vidare