Klart med ledarteam kring U- och J-lag

Klubben har en stor barn- och ungdomsorganisation med många hundra tjejer och killar som spelar handboll. För det krävs många och bra ledare, vilket klubben verkligen har. Det är glädjande att kunna presentera duktiga och drivna tränare som nu tagit över klubbens herrjuniorer och U-laget som nästa säsong spelar i division två.

Det är Fredrik Larsson och Niklas Samuelsson som delar på uppdraget.
– Det känns inspirerande att få ännu större ansvar, även om jag har varit med både i J- och U-lag några säsonger, säger Fredrik Larsson. Och att samarbeta med Niklas blir väldigt positivt för både mig och killarna. Han har spelat på hög nivå vilket jag tror vi kommer att ha stor nytta av.

Niklas har en lång elitkarriär som målvakt bakom sig och var bland annat en av målvakterna som vaktade målet när HIF tog steget upp till Handbollsligan. Sedan dess har han varit ungdomsledare för pojkar födda 2009, vilka han fortsättningsvis kommer att träna parallellt med uppdraget för U- och J-lag.
– Det ska blir väldigt roligt att testa mitt sätt och min kompetens på unga vuxna, säger Niklas Samuelsson. Det blir en ny bekantskap för mig och nya personer jag kan lära mig av, vilket förhoppningsvis kan utveckla mig som ledare. Sen hoppas jag kunna tillföra något till killarna och Fredde.

Målet är att säkra kontraktet i division två

U-laget spelade knappt några matcher förra säsongen och är självklart väldigt spelsugna. Nytt för kommande säsong är att laget spelar i division två, vilket är viktigt för såväl spelare, ledare och klubben som helhet.
– Jag ser fram emot utmaningen att jobba hårt för att säkra kontraktet i division två, vilket blir målet med U-laget nästa säsong. Vi har fin återväxt underifrån vilket vi ska försöka ta tillvara på bästa sätt. Vi behöver ge ungdomarna så bra möjligheter vi kan och förhoppningsvis kan vi få något lag lite längre fram i ungdoms-SM framöver, säger Fredrik Larsson.

När Pernilla Andersson blev utvecklingsansvarig flyttade Peter Iverfeldt till A-laget vilket innebär att det finns ett ledargäng med väldigt mycket kompetens på A-, U- och J-lag.
– Det är ett riktigt bra team runt omkring, med Mathias Ekstrand, Peter Iverfeldt, Pernilla Andersson och Fredrik Larsson, där alla har större ledarerfarenhet än mig, säger Niklas Samuelsson. Det blir verkligen inspirerande att lära mig av alla dem. Vi får bättre och bättre förutsättningar att få våra egna spelare att ta plats i A-laget. Då behöver vi ha bra U- och J-lag och låta ungdomarna få växa färdigt i vår miljö.


Vår sportchef Tobbe Karlsson är nöjd med tillsättning av Fredde och Niklas:
– Det känns väldigt bra att ledare på pojk- och herrsidan är klart. Skönt att vi har så kompetenta ledare inom vår egen organisation. Det borgar för långsiktig utveckling av hela klubben, säger Tobbe Karlsson.

I nästa vecka kommer vi att presentera ledargänget för damjuniorer och A-lag.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt