”Klart att vi vill gå rent genom serien nu”

Våra damer har redan uppnått den stora målsättningen för säsongen genom att vinna serien och gå upp i division 1. Men nu vill laget självklart även vinna de två återstående matcherna i serien.
– Så är det. Vi gillar att vinna och vill så klart inte sluta med det nu helt plötsligt. Sedan är det tio år sedan ett lag gick helt rent genom en serie, det är klart att det skulle vara enormt roligt att kunna göra det, säger damernas tränare Kalle Lång.

Lördagens match spelas mot IK Lågan. Sist lagen möttes vann HFK på bortaplan med 16-32. Lågan ligger i nedre delen av tabellen och spelar för att hålla sig kvar i serien. Laget förlorade mot Lundagård förra helgen medan HFK har en cupvinst i ryggen då man vann stort mot Halmstad i Svenska cupen i tisdags.

Vad tar ni med er från den matchen?
– Att vi lyckades vara professionella mot ett lag som på pappret skulle vara mycket sämre än oss. Vi fick även chansen att träna extra på olika detaljer i försvarsspelet eftersom de spelade mycket 7-6 och fick även öva på ett snabbt omställningsspel. 

Ni kom hem sent natten mot onsdagen. Hur har förberedelserna sett ut inför dagens match?
– Tjejerna fick ledigt i onsdags, sedan körde vi fys i torsdags och vanlig träning i går kväll, berättar Kalle Lång. 

Dagens match mot IK Lågan spelas i A1 klockan 14. För de barn (eller vuxna) som vill ställa någon fråga, ta en selfie eller få en signerad lagbild finns det chans till det direkt efter matchen. Hjärtligt välkomna att stötta våra damer i eftermiddag! 

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt