Karlskrona kommun firar HF Karlskronas avancemang till Handbollsligan

Under fredagskvällen stod det klart att Karlskrona äntligen har ett lag i högsta serien igen. HF Karlskrona vann femte och avgörande kvalmatchen och spelar därmed i Handbollsligan nästkommande säsong.

På torsdag klockan 18:00 ska laget firas i Brinova Arena och alla som vill hylla lagets prestation är välkomna. Det blir skönsång av Linus Norda, konfettiregn, autografskrivning och en del överraskningar.

– För oss som kommun är det viktigt att uppmärksamma att vi nu får ett lag i högsta serien igen. Det är viktigt för kommunen att synas och höras på nationell nivå och därför är det extra roligt att nu HF Karlskrona tagit steget upp. Vi ska se till att fira ordentligt och hoppas att många vill vara med på firandet, säger Sophia Ahlin, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

HF Karlskrona har haft en fantastisk säsong där både herrarna och damerna har avancerat i seriesystemet. Damerna firades under en herrallsvensk match och nu är det dags att fira herrlagets bragd i kvalet.

– Vi vill välkomna alla till Brinova Arena på torsdag, där vi hoppas kunna bjuda på ett värdigt firande. Det är en stor grej att Karlskrona nu har ett elitlag i högsta serien. Linus Norda kommer att inleda firandet vid 18:00 och därefter har vi ett schema som rullar på. Vi hoppas därefter att många vill stanna kvar och mingla med laget. Tillsammans med kommunen bjuder vi alla på korv, kaffe och saft. Sen hoppas vi även att folk vill stanna kvar i arenan och restaurangen så att minglet kan fortsätta i någon timme till, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

Ingång till Brinova Arena sker genom huvudentrén (mot Stakholmen) och dörrarna öppnar vid 17:00. Likaså gör Trydes restaurang där det finns mat och dryck att köpa. Det finns både sittplatser på läktaren och yta på golvet för den som vill vara närmre scenen. Självklart finns det även rullstolsplatser och hiss. För den som vill handla något i kiosken så håller även den öppet.

Läs vidare