Kaptenen och meste målskytten skriver kontrakt

Igår spelade vårt damlag och vann stort mot HK Kristianstad (SHE-lagets Kristianstad HK:s U-lag). Våra motståndare hade inga bra förutsättningar, samtidigt som våra tjejer gick på högvarv.

Bäste målskytt igår var Nathalie Söhrman som gjorde 14 mål. Målen igår innebär att hon gjorde hela 153 mål på 21 matcher i division 2. Nu kan vi glädjande meddela att hon stannar i klubben minst ett år till. Hennes kontrakt är skrivet med 1+1 år.

– Det var inget svårt val. HF Karlskrona har verkligen imponerat på mig. Klubben är driven och har stora mål i att spela elithandboll på riktigt. Jag gillar staden och har fått många fina vänner i laget och kan inte ha det bättre. Det är både en proffsig förening och en proffsig verksamhet, säger Nathalie Söhrman om varför hon stannar kvar i HF Karlskrona.

Utöver kontraktet med Nathalie kan klubben även meddela att kapten Tea Carlsson fortsätter sin utveckling i HF Karlskrona. Studierna till Polis varvas med satsning på handboll och det är en bra mix för Tea som är glad för att skriva kontrakt med HF Karlskrona.

– Det känns otroligt kul att skriva på för HFK. Jag har utvecklats mycket under min tid i klubben och ser fram emot både nya utmaningar och möjligheter i HFK-tröjan. Vi hade som mål att avancera till division 1 och det ska så klart bli väldigt roligt att fortsätta resan med laget, som nästan är som min familj, säger Tea Carlsson om sitt kontrakt och framtiden.

Damernas sportsligt ansvarige, Robert Stubb, är väldigt nöjd med att både Nathalie och Tea stannar.
– Det känns mycket bra att vi kan skriva kontrakt med både vår kapten och vår meste målskytt. Två duktiga tjejer som bidrar med mycket energi både på och utanför planen, säger Robert Stubb.

Hittills kontrakterade spelare:

Nathalie Söhrman, niometersspelare, 1+1 år
Tea Carlsson, niometersspelare, 1+1 år
Jennifer Nygren, målvakt, 2 år.
Maja Gruvberger, kantspelare, 1 år.
Anna-Maja Hansson, linjespelare, 1+1 år.
Emilia Persson, niometersspelare, 1+1 år.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt