Kapten Tomic bjuder in till dubbel handbollsfest

HFK:s Målvakt Uros Tomic har sju matcher och sju segrar som lagkapten bakom sig. 
Hur har den första tiden som kapten varit och vad tänker han kring matchen mot Torslanda på lördag?
Och hur känns det efter drabbningen mot Drott där han slog till med storspel och 22 räddningar? 

Det är nu sju matcher sedan du, för första gången, klev in på planen som HFK:s lagkapten. Hur har den första tiden som kapten varit?
– Såhär… Det är inte särskilt svårt att vara kapten när man vinner sju av sju matcher och alla är glada. Jag upplever att det bara har varit roligt men som sagt, också ganska enkelt än så länge, säger Uros Tomic. 

Men det har svajat i några matcher för er, vad har din roll varit då?
– Visst har vi haft en del svackor i några matcher. AIK och Rimbo till exempel där vi tappade energi i försvaret i början av matchen. Men det där är inget som jag är direkt inblandad i utan saker som går vi igenom tillsammans hela laget måndagen efter match, berättar Uros.

Och förklarar att fokus hela tiden är ATT upptäcka vad det är som inte fungerar och försöka rätta till det. 

Och det verkar ni ha lyckats med hittills?
– Vi jobbar på det hela tiden. Samtidigt ska man ha med sig att det är helt normalt att ha svackor under en serie och ingen kan förvänta sig att vi ska prestera på topp exakt hela tiden. Däremot tycker jag att det märks att vi är ett lag att räkna med på allvar eftersom vi lyckas vinna även de matcher där vi inte presterar fullt ut.

Apropå prestera fullt ut… Hur nöjd är du med lördagens match mot Drott där du ju storpelade och slog till med 22 räddningar?
– Självklart är jag jättenöjd med den insatsen, men som jag alltid säger, handboll är teamwork och en målvakt kan aldrig storspela utan ett bra försvar. Drott spelar ju 7 mot 6 vilket är tufft försvarsmässigt men jag tyckte att vi löste den uppgiften mycket bra. Vi var bra förberedda på deras sätt att spela, svarar Uros. 

Snart dags igen, på lördag möter ni Torslanda. Hur ser du på den matchen?
– De har noll poäng på sju matcher och borde vara en lätt match för oss men så funkar det ju inte riktigt utan kan istället bli lite lurigt. Jag tror att det faktum att de inte tagit en enda poäng kan vara lite missvisande faktiskt. Men, går vi ut med hög energi, ett tufft försvarsspel och snabba kontringar från början kommer vi att slå dem. Vi får absolut inte släppa in dem i matchen och ge dem någon som helst chans i början, säger Uros. 

Sist men inte minst, på lördag är det inte bara ni herrar som spelar i Brinova arena. Även damlaget har hemmamatch och föreningen har, för första gången, ett gemensamt evenemang för dam- och herrlaget. Alla till arenan, eller hur?
– Självklart, det är upplagt för handbollsfest och publiken har chans att se två, hittills, obesegrade lag. Det är klart att man ska ta den chansen, avslutar vår kapten. 

Vårt damlag möter Växjö HF klockan 14.
Herrlaget möter HK Torslanda klockan 16. 

I arenan har vi lite touch av Halloween, men på plats finns även vår populära Folkparkshörna, vår bar ut mot vattnet, vår trevliga buffé i restaurangen (förbokning via kansli@hfkarlskrona.se) och våra kiosker där vi erbjuder du massor av gott.

Hålltider:
13:00 – Arenan öppnar
14:00 – HF Karlskrona Dam – Växjö
14:30 – Restaurangen öppnar
15:00 – Baren öppnar
16:00 – HF Karlskrona Herr – Torslanda
17:45 – Tack och hej för denna gång

Efter att dammatchen är avslutad hinner du lagom mingla med andra handbollsälskare, köpa något i kiosken eller i baren och sen är det match igen!

Du kan köpa en biljett till herrmatchen och få dammatchen på köpet: https://www.nortic.se/dagny/show/160972

Om du har säsongskort går du in fritt på båda matcherna. Om du är medlem går du fritt på dammatchen.

Läs vidare