Kan damerna ta tionde raka mot tuffa Lödde?

Det är ett obesegrat damlag som åker till Löddeköpinge imorgon söndag för att försöka ta sin tionde raka seger. Lödde står för motståndet, ett lag som många tippar som seriesegrare damernas division 2 syd. 
– Det får man nog säga ändå. De är förhandsfavoriter absolut och det kommer troligtvis bli vår tuffaste match i serien, säger damernas tränare Kalle Lång. Jag är nöjd över att vi möter dem i slutet av höstsäsongen för det innebär ju att vi hunnit spela ihop laget så bra som det är möjligt under hösten.

Vårt damlag har två ganska komfortabla segrar i ryggen, 21-35 borta mot KFUM Kalmar   och 39-20 mot Helsingborgs HK hemma. Tränare Lång pratar om att laget är det jagade bytet som andra lag, mer än gärna vill trycka till och besegra. 

Vad krävs för att slå Lödde på hemmaplan?
– Även om det kanske har sett ut som om vi har vunnit de senaste matcherna rätt enkelt så har vi spelat på en hög nivå, tycker jag. Kan vi hålla denna nivå även mot Lödde så kommer det bli tufft för dem att slå oss. Det gäller att vi kan fokusera på det vi är bäst på, målvaktsspelet, försvarsspelet och omställningsspelet, säger Kalle. 

Damerna tränade idag lördag och som det ser ut nu kan laget komma till spel med samtliga spelare. 
– Alma Boracic skadade tummen mot Kalmar men har tränat i veckan och kommer spela i morgon. I övrigt är även alla andra friska i nuläget, säger damtränaren. 

Matchen mot Lödde spelas klockan 17.30 på söndag. Du kan se den här!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt