Julsammanfattning och hälsning från ordförande

Tre steg i handboll – klassisk regel

HF Karlskrona är under ständig utveckling. Vi växer så det står härliga till. Samtidigt är det ledordet ödmjukhet som gäller. Tre steg är det klassiska som gäller, men vi har naturligtvis tagit fler steg när hela vår fantastiska verksamhet samlades under ett tak och blev HF Karlskrona. Det som är riktig glädje är att vi framför oss har ytterligare steg att ta. Vi kommer aldrig att bli färdiga och perfekta. Men vi skall komma så nära de optimala stegen som är möjliga att ta.

Det ideella ledarskapet är alltid navet i en förening och vi har tittat på vad vi levererar i nedlagda timmar varje vecka i HF Karlskrona för att hjulen skall rulla. Varje vecka lägger alla vi ledare ner ca 1250 ideella timmar, jo det är faktiskt sant! Tittar vi på årsbasis så handlar det om ca 50 000 timmar. Om vi räknar att varje nedlagd ideell timme är värd 200 kr, så levererar vi en samhällsinsats som är värd 10 miljoner kronor. Smaka på den! Det handlar om ungdomsledare, tränare, lagföräldrar, styrelse och alla som arbetar i olika funktioner i kommittéer, arbetsgrupper med flera för att se till att verksamheten fungerar. Till denna insats skall vi sedan lägga alla volontärer som arbetar med matcharrangemang för våra representationslag i allsvenskan och division två. På årsbasis skall vi där lägga till över 2 000 timmar till.

Därutöver har vi ju en stab av anställda medarbetare, under ledning av vår klubbchef, som servar oss ideella ledare med insatser som är avgörande för att vi skall ta nya steg framåt. Dessutom har vi ett driftgäng som ansvarar för arenan i ett avtal som HF Karlskrona har med fastighetsägaren Brinova. Det är tillsammans vi är starka och det finns inga genvägar till framgång, utan det är hårt arbete som gäller. Samtidigt är det viktigt att vi har roligt. Det är enligt min uppfattning en drivfjäder som är viktig.

Nu stundar det en julhelg och jag vill å styrelsens vägnar rikta ett stort tack till alla er vardagshjältar i HF Karlskrona som ser till att vår förening bedriver en verksamhet som heter duga. Nu står 2023 för dörren och då kommer vi självklart att ta nya steg i verksamheten och då menar jag inga snedsteg.

GOD JUL och GOTT NYTT HANDBOLLSÅR alla härliga vardagshjältar i HFK och tack för ert engagemang i föreningen!

Örjan Nilsson
Ordförande
HF Karlskrona

Läs vidare