Julia Söderbom stannar i HFK

HF Karlskrona dam fortsätter förberedelserna inför allsvenskan nästa säsong och vi är glada över att Julia Söderbom väljer en fortsättning i föreningen ytterligare två år!

Det är flera anledningar till att niometersspelaren Julia Söderbom väljer en fortsättning i HFK.
– Hela organisationen har påbörjat en resa till någonting stort. Att få möjligheten att vara med på den resan med detta underbara gäng och den gemenskapen vi har, känns oerhört inspirerande. Att få möjligheten att ha Kalle kvar som tränare gjorde absolut valet lättare. Han besitter en stor kompetens och tror verkligen på oss i laget, säger Julia Söderbom.

Som ser fram emot den allsvenska utmaningen, även om hon är medveten om att det kommer bli en tuff uppgift. 

– Det här laget älskar utmaningar. Alla har en vilja att satsa och vara professionella i sitt idrottsutövande. Med det sagt kommer det bli en stor utmaning att gå upp en division från division 1 till allsvenskan. Tempot är högre, det är fysiskt tuffare och vi kommer möta mer spelskickliga spelare. Men jag är övertygad om att vi som grupp kommer att vara väl förberedd när säsongen drar igång. 

Tränare Kalle Lång är nöjd över kontraktsförlängningen:
– Jag är otroligt glad över att Julia väljer att spela för oss två år till. Hon har under det senaste året gång på gång visat vilka kvalitéer hon har både när det kommer till skott, genombrott, passningskvalité och spelförståelse. Jag och Julia har jobbat intensivt tillsammans senaste året och jag är väldigt stolt över hennes personliga utveckling under den här perioden. Hon är en väldigt talangfull spelare som under min tid här blommat ut och tagit ytterligare ett steg i sin utveckling. Hon är extremt professionell och en fantastisk lagkamrat, säger Kalle Lång.

Läs vidare