Jonathan ”Joni” Johansson lånas av IFK Karlskrona

Under övergångsfönstrets sista dag lånas HF Karlskronas egen produkt Jonathan ”Joni” Johansson av IFK Karlskrona under återstoden av säsongen 23/24.

– För oss är det viktigaste att våra spelare får möjlighet att utvecklas. När denna chans dök upp fick Joni själv välja och det ska bli spännande att se honom i allsvenskan, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

Jonathan blev IFK Karlskronas spelare idag, men kan inte spela kvällens allsvenska match mellan IFK och Skånela, då det är en flyttad match. Däremot kan Jonathan spela de fem sista matcherna i allsvenskan och ett eventuellt kvalspel. Om IFK och HFK skulle mötas i ett kvalspel till Handbollsligan är Jonathan ej spelbar.

– Vi har både Shaban Zogaj och Danne Steen skadade, vilket innebär att vi behövde fylla på truppen. Jonathan är en spännande spelare som säkert kommer att bidra i våra fem avslutande matcher. Det ger vår tränare Hasse Karlsson ytterligare ett alternativ på niometer, säger Mats Lindau, sportchef i IFK Karlskrona.

Läs vidare