Johannes Sandgren anlitas som talangutvecklare

HF Karlskrona är sydöstra Sveriges största handbollsklubb med 550 barn och ungdomar som varje vecka spelar handboll.

Klubben vill ge alla ungdomar de bästa möjligheterna att utvecklas i handboll och bygger organisation för att lyckas med det.

Idag kan HF Karlskrona meddela att klubbens tidigare niometare och viktige spelare, Johannes Sandgren, anlitas som talangutvecklare.

Tillsammans med klubbens utvecklingsansvarige Pernilla Andersson ska Sandgren bli en viktig del i att fortsätta utvecklingsarbetet och skapa möjligheter för klubbens ungdomar att ta nästa steg.

– Vi jobbar långsiktigt med våra ungdomar och vill skapa bästa möjliga miljö för utveckling. Oavsett ambition vill vi kunna erbjuda stöd för både våra aktiva och våra ledare, där Johannes kommer att kunna bidra på ett mycket bra sätt, säger Pernilla Andersson, utvecklingsansvarig i HF Karlskrona.

Johannes Sandgren kom till klubben 2014 och var med då laget avancerade till Handbollsligan. Det året vann Johannes skytteligan i allsvenskan och gjorde sedan fyra år i Handbollsligan. Första året i Handbollsligan gjorde Johannes 150 mål. Sandgren debuterade i dåvarande Elitserien som 17-åring och har även spelat i U-landslaget. Parallellt med sin elitkarriär utbildade han sig till planarkitekt. Erfarenheter både från handbollsplanen och från livet utanför är något som både Johannes och klubben nu ser fram emot ska bidra till utveckling hos klubbens unga spelare.

– Det ska bli spännande att komma ner på handbollsplanen igen och då i en annan roll än spelare. Det ska bli väldigt intressant att vara en del i utvecklingen av unga spelare och ge dem så bra förutsättningar som möjligt för att bli bra handbollsspelare. Utifrån mina erfarenheter av flera års elithandboll ska jag försöka hjälpa klubben att forma fler spelare till representationslagen från klubbens egna led, säger Johannes Sandgren, ny talangutvecklare i HF Karlskrona.

Att en tidigare spelare nu är klar för en roll vid sidan om planen är viktigt för klubbens utveckling, det anser klubbchefen Olof Ljungberg.
– Johannes blev lite av en klubbikon under de åren han gjorde som spelare. Att han nu väljer att komma tillbaka för att bidra med talangutveckling är väldigt positivt. Vi har många tidigare spelare i Karlskrona som besitter en stor handbollskompetens och att vi lyckas locka tillbaka Johannes Sandgren känns mycket bra. Förhoppningsvis kan fler av våra tidigare spelare se en liknande roll i klubben framöver, både på herr- och damsidan, det vore både önskvärt och nyttigt för våra unga spelare och handbollens utveckling i Karlskrona, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

Kontraktet med Johannes Sandgren inleds den 1 augusti och gäller över nästa säsong.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt