Jeppe lämnar för Drott – såhär är läget i truppen

HIF avslutade säsongen väldigt starkt med att från början av december vunnit 12 av 15 matcher, där de sju sista var segrar. Det är vad laget tar med sig in i försäsongen, som kör igång efter ett par veckors ledighet.

Idag står det klart att Jeppe Sivertsson lämnar klubben och ansluter till Drott som nästa år är nykomlingar i Herrallsvenskan.

– Tyvärr har Jesper varit skadad en hel del och inte kommit upp i den nivån som varken han själv eller vi hade önskat. Det är en riktigt bra kille som vi gärna ser i klubben i framtiden, men nu önskar vi honom lycka till med sitt nästa steg, säger HIF:s sportchef Tobias Karlsson.

– Jag vill tacka alla runt om i klubben för min tid här. Jag har trivts väldigt bra i klubben och i staden Karlskrona. Jag kommer fortsätta att följa HIF Karlskrona i framtiden, säger Jesper Sivertsson

Jesper Sivertsson lämnar för Drott.

Truppen inför nästa säsong är i det stora hela klar, även om vi saknar några pusselbitar:
– Det är mycket bra att vi behåller i princip samma trupp, som vi andra halvan av säsongen sett presterar lika bra som topplagen. Vi är nöjda med att vi ligger så långt framme inför nästa säsong. Vi vill förstärka på en eller två positioner till och det jobbar vi på, säger Tobbe Karlsson.

Kontraktsläget 2022-2023:

Målvakter: Uros Tomic, William Psajd

V6: Anton Persson, Filip Psajd

H6: Kalle Jönsson, Linus Andersson

Niometer: Tobias Nordahl, Axel Söderqvist, Gustaf Hallen, Hugo Sivertsson, Erik Borgenhäll, Kalle Malmström och Mattias Johansson (långtidsskadad)

M6: Albin Stenberg, William Bengtsson

In: Jesper Järlfors, M9/V9 (Hallby)

Ut: Gustav Jönne (Alingsås), Jesper Sivertsson (Drott)

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare