Jennifer Nygren inför lördagens match mot Eslövstjejerna! 

I morgon lördag möter vårt damlag Eslövstjejerna hemma i Brinova Arena. Vi tog ett snack med vår målvakt Jennifer Nygren som berättar om den egna utvecklingen under säsongen och hur laget förhoppningsvis kan ta ännu en seger i jakten på att gå upp i division 1. 

Damlagets förstamålvakt Jennifer Nygren började spela handboll i HK Hylte som åttaåring. Hon har varit Karlskrona trogen sedan 2013 bortsett från säsongen 2019-2020 när hon spelade i Önnered (kom tillbaka till Karlskrona hösten 2020) En spelare med mycket erfarenhet men som ändå säger att just den här säsongen har betytt mest för hennes egna utveckling.
– Det kan man absolut säga. Förutsättningarna för oss damer har ju blivit avsevärt bättre den här säsongen och även för oss målvakter eftersom vi nu har tillgång till en målvaktstränare i Jonas Pedersen som är tillgänglig flera gånger i veckan, berättar Jennifer. Att ha tillgång till Jonas innebär att jag på ett helt annat sätt kan analysera mitt spel och peta i tekniska detaljer kontinuerligt. Det tillsammans med fokus på kondition, snabbhet och styrka gör att jag utvecklas hela tiden.

Hon berättar att hon känner en helt annan trygghet som målvakt nu, jämfört med tidigare. 
– Jag är tryggare i min positionering i målet även om det är något jag måste jobba med hela tiden. Ibland hamnar jag helt fel men det känns som om vi har tagit kliv framåt samtidigt som det finns förbättringspotential, det finns det alltid! Som målvakt är man aldrig nöjd, berättar Jennifer. 

Och fortsätter förklara: 
– Vi jobbar mycket med vilka rörelser som ska användas beroende på skyttens arm och läge. Det är mycket detaljer att slipa på vilket är roligt och utvecklande. Och att nu få möjlighet att göra det med en målvaktstränare som faktiskt vet vad det handlar om gör så klart skillnad. 

Och det märks även i statistiken under matcherna. Jennifer har kommit upp i 40-50 procent i vissa matcher och till och med varit uppe på 60 procent i vissa halvlekar, vilket visar på ett bra samspel mellan försvar och målvakt. 
– Vi brukar säga att lägstanivån i en match får ligga på 30 procent, så mina siffror är ganska höga i handbollssammanhang.  Men grejen är att det alltid finns saker att utveckla och det känns väldigt kul! Allt handlar om att göra saker lite, lite bättre hela tiden, säger Jennifer. 

På lördag möter våra damer Eslövstjejerna. Ett lag som ligger rätt långt ned i tabellen men som stod upp bra mot HFK när lagen möttes i Eslöv i höstas. 
– Jag tänker att vi kan glömma vår första halvlek där nere. Vi ledde med fyra, fem bollar i halvlek och kom inte alls upp i önskvärd nivå. Vi höjde oss i andra halvlek och kunde dra ifrån rätt rejält. Jag tror att vi släppte in ett mål på 20 minuter. Det är där vi måste fortsätta på lördag, säger Jennifer. Kommer vi väl förberedda och är med direkt från start så ska det gå vägen även på lördag.

Efter fredagsträningen hälsar tränare Kalle Lång att alla spelare är tillgängliga för spel mot Eslövstjejerna. 

Väl mött i Brinova Arena A1 klockan 14 i morgon lördag!

Läs vidare