”Jag vill se en urladdning rent energimässigt”

Idag väntar fjärde matchen på 12 dagar för vårt herrlag. Det är hemmamatch mot klassiska GUIF från Eskilstuna som står på menyn. Senast lagen möttes var den 8 december och då vann HFK med 26-24 uppe i Eskilstuna. I starten av vårsäsongen har dagens bortalag vunnit en match och kryssat en, så det är ett formstarkt lag som kommer på besök.

I arenan bjuds det på minimässa med unga företagare från Ung Företagsamhet och semmelfika. Det blir garanterat en härlig eftermiddag i Brinova Arena med matchstart 16:00.

Biljetter skaffar du här: https://www.nortic.se/ticket/show/198483

Vi tog ett snack med huvudtränare Mathias Ekstrand.

En pinne med hem från Jönköping och 30-30 mot Hallby. Ta oss igenom matchen.
– Det var en väldigt svängig match som vi inledde riktigt bra för att sedan för snabbt lämna över stafettpinnen till Hallby. Ett tag i andra halvlek såg det kört ut men efter ändring till 7-6 och en del bonusräddningar från Döhler så kunde vi gå ikapp och förbi väldigt snabbt. På slutet är det små marginaler och jag kan tycka att Nordahls sena kvittering gav ett rättvist resultat. Jag tycker att vi gör en rätt svag insats försvarsmässigt där jag saknade energi och arbetsmoral samt att vi gav bort för många enkla tekniska fel i anfallsspelet. Men riktigt starkt att plocka med oss en poäng mot ett tufft och svårspelat Hallby, säger Mathias Ekstrand.

Nu är det GUIF, som är obesegrade efter uppehållet. Vad tror du om matchen?
– GUIF är en av säsongens största överraskningslag om man tittar till förhandssnacket, dom har gjort många väldigt fina prestationer och spelar en väldigt bra handboll plus en riktigt bra målvakt i framtidsspelaren Marko Roganovic. Det kommer bli en riktigt tuff match då GUIF kommer med fin form och stor revanschlusta efter vår senaste seger uppe i Eskilstuna. Jag tror att det kommer bli en jämn och tuff match, vi behöver få till en riktigt bra prestation i alla delar av planen.

Vad vill du se från ditt lag idag?
– Jag vill se en urladdning rent energimässigt efter ett tufft spelschema i inledningen av vårsäsongen. Efter den här matchen har vi lite längre vila så nu finns det ingenting att spara på. Det kommer krävas ett intensivt och tufft försvarsspel mot Guifs skickliga niometersspelare, så det vill jag verkligen se från killarna, avslutar Mathias Ekstrand.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare