”Jag vill se en stor hunger i mina spelare”

Efter segern mot Hammarby IF hemma i Brinova Arena tar vårt herrlag sig an ännu en tuff uppgift när de möter SM-guldvinnarna IFK Kristianstad i eftermiddag! Vi har tagit ett kort snack med vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Vinst i senaste matchen mot serieledande och obesegrade Hammarby efter en formidabel upphämtning i andra halvlek, hur ser Du på den matchen?
– Vi är självklart väldigt nöjda över att lyckas vinna en så tuff match och framförallt på det sättet. Riktigt starkt att kunna vända ett underläge mot ett så bra lag, det tycker jag tyder på en bra arbetsmoral i laget och att vi inte slutar tro på oss själva. Spelmässigt finns det saker som var bra, framförallt vår aggressivitet i försvarsspelet i andra halvlek. Det finns också många saker att förbättra och vi försöker jobba stenhårt för att ta steg framåt för varje vecka som går.

Ny match borta mot ännu ett topptippat lag, vad blir nyckeln för att kunna störa dom i den matchen?
– Jag tror att en nyckel blir om vi har lärt oss något av vår bortamatch mot Sävehof. Vi kan inte åka till Kristianstad och låta dom ta hand om matchbilden och gå in med en respekt för motståndet. Kristianstad borta är en riktigt rolig match, det kommer vara mycket publik och jag vill se en stor hunger i mina spelare. Som i alla matcher behöver vi jobba stenhårt i försvarsspelet och vara väldigt disciplinerade i vårt anfallsspel. 

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?
– Det finns kvalité överallt i detta lag och mycket att se upp med, vilket såklart säger sig självt om en SM-guldvinnare som behållit stora delar av sitt lag. Det går dock inte att blunda för en spelare som Marcus Olsson som var slutspelets klart lysande stjärna förra säsong, där har vi mycket att se upp med.

Matchen startar 16.30 och kan ses på Handbollsligan.live eller hos vår officiella partner TimeOut Sportbar i Lyckeby.

Vi vill redan nu flagga för vår familjedag nästa lördag då damerna spelar klockan 14 och herrarna klockan 16. Biljetter till herrarnas match köper du här ! Biljetter till damernas match köper du på plats. OBS att du behöver biljetter till båda matcherna. Säsongskortet All Inclusive gäller för båda matcherna!

Läs vidare