”Jag tror att det kommer bli en tempofylld och sevärd match”

Ikväll tar våra herrar emot Alingsås HK och det kommer bli en tuff, tempofylld och sevärd match om vi ska tro vår huvudtränare Mathias Ekstrand.

Det gick inte hela vägen mot Amo förra helgen, med lite perspektiv på det hela, vad säger du om er insats?
– Första halvlek är rätt jämn och om vi hade varit lite skarpare i slutet så hade vi kunnat gå in i halvlek med ett bättre läge. Inledningen av andra halvlek är riktigt dålig och vi släpper iväg Amo alldeles för långt, så även fast det var starkt att närma oss lite mot slutet så vinner Amo klart rättvist och var tyvärr det bättre laget denna match.

Tio dagars matchuppehåll, vad har fokus varit på träningarna inför Alingsås i kväll?
– Vi har kunnat träna på bra efter ett tätt matchschema. Vi har fokuserat på vad vi behöver utveckla och göra bättre för att kunna göra bättre prestationer över 60 minuter, vi är fortsatt för ojämna i vårt spel och de svackorna vi har kostar oss lite för mycket. Sen har vi såklart analyserat Alingsås och lagt upp en matchplan efter det.

Det är nu fem omgångar kvar. Om du ska försöka beskriva hur dina tankar går inför avslutningen på säsongen. Vad kommer krävas för att vi ska klara av att hålla oss kvar i landets högsta liga?
– Det ska bli väldigt spännande att gå in i den avgörande delen av säsongen, många viktiga och roliga matcher. Det kommer krävas mycket av oss, men jag tror att det är väldigt viktigt att behålla fokus på nästa match och på det som vi kan påverka. Det blir lätt att man tittar för mycket på tabelläge och vad andra lag gör, men vi måste jobba vidare stenhårt varje vecka för att ta dom segrarna som behövs för att hålla oss kvar i ligan. 

Och vad kommer krävas för vinst mot Alingsås ikväll?
– En riktigt bra insats över 60 minuter där ett bra försvar- och målvaktsspel som vanligt kommer vara viktigt för oss. Alingsås har mycket kvalité i sitt lag och många att se upp med, dom spelar en fin tempofylld handboll så jag tror att det blir en sevärd match för publiken. Det ska bli väldigt kul med hemmamatch igen och killarna känns riktigt laddade inför uppgiften, säger Mathias Ekstrand!

Matchstart klockan 19! Du köper din biljett här!

Läs vidare